Ondrej Petričko Iné športy

Michalovskí turisti obišli na bicykloch slovenské more

Členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista (NM KST T) uskutočnili už tretiu tohtoročnú cyklotúru, ktorá viedla okolo slovenského mora – Zemplínskej šíravy.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí turisti obišli na bicykloch slovenské more
Zdroj: Dnes24.sk

Po nočnom daždi sa obloha pomaly začala „trhať“ a tak sa turisti mohli vydať na túru. V poradí 23. cyklotúra okolo Šíravy začala, ako obvykle, na hlavnej ceste vedúcej na Ukrajinu cez Zalužice do Lúčok.

„V Lúčkach do 10 km od štartu odbočili vľavo k východosloven­skému moru. Asi 6 km jazda po ochrannej hrádzi pri vodnej nádrži, s Vihorlatom neustále „pred nosom“ patrí každoročne k najkrajším zážitkom na tomto okruhu,“ opísal Anton Hasák, predseda NM KST T.

Bojovali s nepríjemným protivetrom

V obci Jovsa, najvzdialenejšom bode túry, sa obrátili na spiatočnú cestu, popri severnom brehu našej riviéry. „Pri rekreačnom stredisku Paľkov sme si spomenuli na vydarený XXIX. Slovenský zraz cykloturistov (SZC) v r. 2007, ktorého sme boli organizátormi. V tomto roku bude XXXV. SZC 22. – 25. augusta v Piešťanoch na Sĺňave,“ vysvetlil Hasák. Aj týmto výletom na bicykloch trénujú práve na tento zraz.

Počasie turistom prialo, aj keď neskôr zosilnel nepríjemný protivietor, ktorý cyklistov trochu schladil. V závere túry zabehli ešte do Zemplínskeho múzea, kde pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí, sa konalo celoslovenské podujatie – Noc múzeí a galérií.

Výlet sa turistom páčil a bol dobrou prípravou na ďalšie bicyklovačky s vyvrcholením na už spomínanom 35.SZC v Piešťanoch.

Foto: NM KST T

Cyklotúra okolo Šíravy
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM