Zuzana Ročeňová Iné športy

Michalovskí turisti si užívajú letné počasie: Tentoraz na bicykloch okolo Zemplínskej šíravy

Členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista uskutočnili počas uplynulých dní prvú tohtoročnú cyklotúru, ktorá viedla okolo vôd Zemplínskej šíravy, za ozaj vydareného počasia.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí turisti si užívajú letné počasie: Tentoraz na bicykloch okolo Zemplínskej šíravy
Zdroj: Dnes24.sk

Za príjemného letného počasia sa naši turisti vydali v poradí už na 25. cyklotúru okolo slovenského mora. Ich trasa smerovala cez okolité obce Zemplína.

Príjemné slnečné počasie vylákalo na pravú cyklotúru miestnych, ale tak isto aj Sninčanov. Dlhodobo odskúšanú trasu cez Zalužice do Lúčok síce dosť frekventovanú a teraz aj s pomerne nepríjemným protivetrom si však aj napriek tomu zachovali. Pohodová jazda si nasmerovali severným smerom po východnej ochrannej hrádzi, zvanej Podvihorlatskej. Cestou sa im naskytol úchvatný pohľad na priamo pred nimi sa vypínajúci vrchol Vihorlatu. Ten ich doviedol až do obce Jovsa.

„Tu v najvýchodnejšom cípe výletu sme otočili svoje „stroje“ v pravom uhle a popri severnom brehu vodnej plochy pokračovali na západ. Komu sa to však zdalo málo predĺžil si trasu o pár kilometrov, ale i zhruba o 400 výškových metrov a cez sedlo pod Zaňovcom a jazero Vinné dokrútil domov,“ povedal Anton Hasák, predseda najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista.

Ostatní sa v prímestskej časti Šíravy rozdelili, jedni pokračovali po štátnej ceste, zvyšok si to predĺžil popri priepade, ktorým voda opúšťa nádrž a cez Zalužický kanál došľapali do Michaloviec.

„Cyklotúra sa vydarila, aj napriek tomu, že ju sprevádzalo zopár “defektov“a úspešne zavŕšila 25 rokov jej trvania,“ doplnil Hasák.

Foto: michalovský Klub slovenských turistov Turista

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM