Zuzana Ročeňová Správy

Michalovskí vodiči jazdia už po novom: Kruhový objazd na Špitálskej a Okružnej je už dokončený!

Michalovce patria na Slovensku k mestám s najväčším počtom kruhových objazdov. Už osem okružných križovatiek robí v meste cesty bezpečnejšími. Práve dnes bol v poradí ôsmy kruháč odovzdaný do užívania pre motoristov.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí vodiči jazdia už po novom: Kruhový objazd na Špitálskej a Okružnej je už dokončený!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Michalovce začalo v máji výstavbu kruhového objazdu, ktorý spája Špitálsku a Okružnú ulicu. Dnes bola táto stavba ukončená a odovzdaná do užívania pre motoristickú verejnosť. „V poradí ôsma okružná križovatka s vonkajším priemerom 31 metrov nahradí existujúcu priesečníkovú križovatku ulíc Špitálska a Okružná. Jej súčasťou je aj samostatný odbočovací pruh v smere zo Špitálskej ulice na Okružnú, ktorý je oddelený od kruhového objazdu zvýšeným ostrovčekom,“ informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

V rámci stavby sa zrealizovala aj prekládka STL plynovodu, rekonštrukcia verejného vodovodu, rekonštrukcia verejnej kanalizácie, vonkajšie osvetlenie a preložka verejnej telekomunikačnej siete. V úseku rekonštrukcie sa obnovili chodníky pre peších z dôvodu výškového osadenia okružnej križovatky. Nová cestná stavba je zároveň vybavená bezbariérovými priechodmi pre chodcov.

Počas dvoch mesiacov, kedy sa výstavba realizovala, bola premávka v tomto úseku odklonená a obchádzková trasa bola označená dočasným dopravným značením po miestnych komunikáciách. „Stavebný projekt si vyžiadal z rozpočtu Mesta Michalovce 420 tisíc eur a zhotoviteľom stavby je Eurovia SK, a.s.,“ doplnila Palečková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM