Správy Rôzne

Michalovskí vodiči môžu zažiť zaujímavosť: Svätenie vozidiel!

Majitelia motorových vozidiel, teraz pozor. S vašimi dopravnými prostriedkami môžete zažiť totiž zaujímavosť a to priamo pred kostolom.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí vodiči môžu zažiť zaujímavosť: Svätenie vozidiel!
Zdroj: Dnes24.sk

Naše mesto nie je žiadnou výnimkou. Aj v Michalovciach má množstvo obyvateľov automobily či motorky. Vodiči by teraz mali zbystriť pozornosť. Viete čo sa u nás chystá? Budeme svedkami svätenia vozidiel.

Čítajte tiež: V Michalovciach odovzdajú Ceny primátora a mesta: Komu sa ujde pocty?

Zaujímavá ponuka

„Otec Jozef a Chrám sv. Michala vás pozýva na svätenie motorových vozidiel,“ informovali zo združenia Naše Topoľany. Podľa kňaza Božie požehnanie a ochrana anjelov strážnych môže napomôcť k väčšej tolerancii na cestách. Preto motoristom farský úrad ponúka možnosť požehnania ich vozidla. Posvätiť svoj dopravný prostriedok môžu prísť vodiči všetkých vekových kategórií z rôznych kútov Michaloviec, ale aj okolia. Mnohí z nich veria, že tak pomôžu zvýšiť bezpečnosť na cestách.

Čítajte tiež: Ivan Jakeš (41) historicky najúspešnejší Slovák na Dakare: Vlk samotár motozrazy neobľubuje, FOTO

Pokropia ich vodou

V nedeľu 25. septembra 2016 sa o 9. hodine ráno uskutoční v Topoľanoch, v časti Michaloviec, požehnanie aut, ktoré budú zaparkované v blízkosti kostola. Plocha pri farskej budove sa zaplní veteránmi i novými autami, ale prísť môžu aj motorkári.

Svätená voda pokropí osobné autá, motorky, autobus, či kamión. Pri kostole môžete tak zažiť nielen omšu, ale vidieť aj nevšednú prehliadku rôznych vozidiel, ktoré si prídu so svojimi majiteľmi pre požehnania budúcich ciest.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM