Rôzne

Michalovskí zaľúbenci: Ako to u nás vyzerá so svadbami na Valentína?

Uzavrieť manželstvo vo vzduchu, pod vodou či pri mesačnom svite je naozaj originálne. A čo tak na Valentína? Michalovská radnica prezradila viac o valentínskych sobášoch :-)

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí zaľúbenci: Ako to u nás vyzerá so svadbami na Valentína?
Zdroj: TASR

Väčšina svadieb je v sobotu

Snúbenci si svoj dlho očakávaný deň, kedy si navzájom povedia svoje „áno“, chcú vychutnať v mene lásky, v kruhu rodiny a v čase plného slnka a farieb, aj keď podľa starých povier však ani letné dažďové kvapky neuškodia, v svadobný deň totiž prinášajú šťastie. Sobáše v Michalovciach sú v prevažnej väčšine v sobotu, prípadne vo štvrtok, kedy sú sobášne dni. Svadba je jednou z najdôležitejších životných križovatiek, preto každý sníva o svadobnom dni ako romantickom, originálnom a nezabudnuteľnom zážitku. Občas si na to vyberú deň svätého Valentína.

Sobáše na Valentína

V Michalovciach sa nájdu aj takí, ktorí si spečatenie svojho zväzku naplánujú na základe rôznych výkladov jednotlivých termínov. Aj na Valentína. Sviatok zaľúbených nie je snúbencami v našom meste extra vyhľadávaný. Od roku 2014 boli na Valentína uzavreté len 4 manželstvá. Najviac vlani.

Ako nám prezradila hovorkyňa mesta Iveta Palečková, sobáše s dátumom 14. február, resp. blízko pri tomto dátume, v jednotlivých rokoch boli takto.

„V roku 2014 – 14.2. bol jeden sobáš. V roku 2015 – 14.2. boli tri sobáše,“ povedala nám I. Palečková o valentínskych sobášoch,

A čo tohto roku 2016? Valentín vychádza na nedeľu, ale sobotu sa nevesty nehrnú do vydaja. „V roku 2016 – 13.2. nemáme nahlásený žiaden sobáš,“ uviedla michalovská hovorkyňa.

Môže vás zaujímať:

Keď láska nepozná hranice: Aha, akí exotickí zaľúbenci mali svadbu v Michalovciach!

Ladislav Kasar o fotení svadieb: Nie je pravda, že ľudia sú nefotogenickí, na každom sa dá niečo nájsť

Motozraz na Šírave plný romantiky OBRAZOM: Tento pár si tu povedal ÁNO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM