Veronika Ondo-Cholewová Šport Iné športy

Michalovský hokejový klub podpísal zmluvy so sedmičkou hráčov: O koho ide?

Prvoligový hokejový klub Dukla Ingema Michalovce podpísal zmluvy so siedmimi hráčmi. V drese klubu zo Zemplína sa v novej sezóne objavia títo hráči...

Ilustračný obrázok k článku Michalovský hokejový klub podpísal zmluvy so sedmičkou hráčov: O koho ide?
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovce podpísali zmluvy so sedmičkou hráčov. Ide o brankára Adama Trenčana, obrancov Daniela Hančáka, Tomáša Valečka, Filipa Oravca a útočníkov Jakuba Lineta, Ivana Brezniaka a Tomáša Banovského.

Zvykol si na život v Michalovciach

Hančák hral za Michalovce už v posledných dvoch sezónach a patril medzi opory zadných radov. „Zvykol som si na život v Michalovciach i na prostredie a podmienky v klube, ktorý funguje na vysokej úrovni. Dobre sa poznáme aj s trénerom Miroslavom Ihnačákom, veď sme spoločne hrali v Martine. Verím, že s mužstvom naplníme stanovené ciele,“ uviedol v tlačovej správe klubu. V uplynulom ročníku strelil v 52 stretnutiach tri góly, pridal 19 asistencií a mal aj 18 plusových bodov.

Po sezóne vo francúzskom La Roche sur Yon sa do druhej najvyššej súťaže vrátil Linet. „Chcel som odohrať viac zápasov ako v minulej sezóne, preto som sa rozhodol pre návrat domov. V Michalovciach majú vždy najvyššie ambície, inak to nie je ani tentoraz. Prostredie i trénera poznám z predchádzajúceho pôsobenia v Dukle, keď mi zavolal manažér Peter Tirpák, nemal som dôvod váhať,“ povedal.

Ďalší hráči

Trenčana čaká tretia sezóna v michalovskom drese, v poslednej mal v základnej časti I. ligy percentuálne najvyššiu úspešnosť zákrokov (93,5%). Trenčan chytal už aj v najvyššej slovenskej súťaži a pripísal si za Nitru aj štart v prestížnej Lige majstrov 2015/16. Valečko, ktorý bol v ročníku 2014/15 najlepšie strieľajúcim obrancom poľskej súťaže a extraligu hrával za Spišskú Novú Ves, Poprad i Liptovský Mikuláš, prichádza do Michaloviec z Prešova.

Dvadsaťtriročný Oravec bol doteraz kmeňový hráč Liptovského Mikuláša, v drese ktorého odohral v predchádzajúcej sezóne aj 22 stretnutí najvyššej súťaže. Za klub z Liptova hral aj Brezniak, ktorý si v troch zápasoch minulého ročníka obliekol aj dres Dukly. Bánovský je odchovanec michalovského hokeja, medzi seniormi Dukly Ingema ho čaká už ôsma sezóna. V poslednej bol s 54 bodmi (23+31) jeden z najproduktív­nejších hráčov mužstva.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM