Rôzne

Mihaľovski ňevesti i beťare še richtujú do varoša: Čo všetko uvidíme a navyše zadarmo? PROGRAM vnútri

Už po piatykrát uvidia Michalovčania vo varošu Mihaľovski ňevesti i beťare, tak ako sa na Zemplíne patrí. Po minulé ročníky to boli fašiangové tradície, jarné chorovody, močenie konope, pozdišovské hrnčiarstvo, kračun na valale..Čo chystajú onedlho u Mihaľovci?

Ilustračný obrázok k článku Mihaľovski ňevesti i beťare še richtujú do varoša: Čo všetko uvidíme a navyše zadarmo? PROGRAM vnútri
Zdroj: Dnes24.sk

FSk Mihaľovski nevesti i beťare v spolupráci s mestom Michalovce vás pozývajú už na V.ročník festivalu na Zempliňe tak, ktorý sa bude konať v pondelok 16. novembra o 17. hodine v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach.

Čo vás čaká a neminie?

V programe vystúpia aj Jožko-Jožka a folklórny súbor Vargovčan, Laborec, Fsk Viňančan a Moravančan. „Tento festival je zameraný na zvyky a tradície regiónu Zemplín,“ uviedla Valéria Mitrová, vedúca FsK Mihaľovski ňevesti i beťare. Ako dodala, prezentujú sa na ňom FS a FSk pásmami, tancom i hovoreným slovom a spoločne počas podujatia uplynie jeden celý rok od jari až do zimy.

Močenie konope

„Počas IV.ročníkov sme mali možnosť vidieť fašiangové tradície, jarné chorovody, svadby, krstiny, dožinky, vinobranie, močenie konopy, regrútov, pozdišovské hrnčiarstvo, kračun na valale či Štefanskú zábavu,“ povedala Valéria Mitrová. Každá obec nášho regiónu je výnimočná a snaží sa zachovať to, čo tam bolo pekné a zaujímave. „Mihaľovski nevesti i beťare chcú toto dedičstvo prostredníctvom festivalu posúvať širokej verejnosti a hlavne mladšej generácii,“ dodala na záver Valéria Mitrová, vedúca Fsk Mihaľovski ňevesti i beťare

Vstup na podujatie je voľný.

Foto: fb Mihaľovski ňevesti i beťare

Môže vás zaujímať:

Michalovčania vytvorili nový rekord: Karička zas chytila generácie, babička porušila večierku :) FOTO

Ako oslovíte súcu dievku z Trnavy pri Laborci? Pomenovania obyvateľov niektorých našich dedín ako hotový jazykolam!

Michalovský zbor prekvapil na speváckej súťaži v USA: Precestoval Ameriku i Európu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM