Peter Klimant Kultúra

Milovníci fotografovania, zbystrite pozornosť: Hľadá sa najlepšia snímka zo Zemplína

Klub Zemplínčanov vyhlásil zaujímavú fotosúťaž. So snímkami zobrazujúcimi krásy, život či históriu Zemplína, sa môžu zapojiť do vyhlásenej súťaže všetci priaznivci fotografovania bez ohľadu na ich vek.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci fotografovania, zbystrite pozornosť: Hľadá sa najlepšia snímka zo Zemplína
Zdroj: TASR

Každý záujemca by mal zaslať na adresu organizátora súťaže: Klub Zemplínčanov v Košiciach, Vihorlatská 37, 040 01 Košice, maximálne dve fotografie za každú z troch súťažných kategórií, a to na nosičoch CD, prípadne DVD. Fotografie možno odoslať aj prostredníctvom emailu na adresu – tkacmi@centrum.sk.

Zaslané snímky majú mať minimálne rozlíšenie 1024 × 1536 pixelov, a je potrebné uviesť ich názov, do ktorej kategórie patria, ako i to, kto je autorom fotografií. „Do súťaže budú zaradené fotografie farebné, čiernobiele a sépiovej farby, bez akýchkoľvek ďalších technických úprav počítačom – fotomontáží,“ uviedol prezident klubu Zemplínčanov v Košiciach Michal Tkáč.

Súťažné snímky za kategórie: Krásy Zemplína, Život na Zemplíne a Foto zo Zemplína z najstaršieho obdobia, je potrebné zaslať organizátorovi súťaže do 10. mája 2015.

Fotografie neskôr vyhodnotí odborná komisia. Najlepších 30 až 40 snímok sprístupnia verejnosti v košickom Spoločenskom pavilóne 23. mája budúceho roka pred konaním 20. Zemplínskeho majálesu. Výstava môže mať následne po dohode Klubu s ďalšími mestami a obcami aj putovný charakter.

Autorov troch najlepších fotografií vo všetkých kategóriách odmenia vecnými cenami. Súčasťou podmienok súťaže je súhlas autorov snímok s ich použitím pri výstavách či tlači publikácií o Zemplíne, ktoré bude zastrešovať spomenutý Klub.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM