Zuzana Ročeňová Rôzne

Milovníci kvalitnej muziky si prídu na svoje: Do Michaloviec zavíta Dan Bárta

Český spevák Dan Bárta odštartuje dnes večer turné Maratónika, v rámci ktorého sa predstaví aj v Michalovciach. Nadšenci jazzu si prídu na svoje 30. októbra v Mestskom kultúrnom stredisku.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci kvalitnej muziky si prídu na svoje: Do Michaloviec zavíta Dan Bárta
Zdroj: Webnoviny.sk

Dan Bárta s kapelou Illustratophere dnes večer pokrstia štúdiový album pod názvom Maratónika v bratislavskom Ateliéri Babylon. Na novej štúdiovke sa podieľala kapela Illustratosphere, ktorá funguje v zložení Filip Jelínek, Robert Balzar, Miroslav Chyška a Jirka Slavíček. O texty sa postarali okrem Bártu aj Alžběta Plívová a Dan Stomierosky.

Hudobníci predstavia novinky počas desiatich koncertov v slovenských mestách. ,,Na slovenské publikum sa tešíme, je dobré. Sme radi, že máme fanúšikov aj na Slovensku a budeme hrať tak, ako by to malo byť naposledy v živote," dodal Dan Bárta.

Dan Bárta je známy aj z pôsobenia v už v nefungujúcich kapelách Alice či Sexy Dancers, ale tiež aj vďaka spolupráci s formáciou J.A.R. či Robert Balzar Trio. Účinkoval napríklad v muzikáloch Jesus Christ Superstar alebo Evita a takisto vo filmoch ako napríklad Kytice (2000) či Jarmareční bouda z roku 2009.

Michalovský koncert je naplánovaný na 30.10.2013 o 19­.00 hod. Predstavenie sa bude konať v MsKS (veľká sála).

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM