Správy

Minister vnútra o situácii na hraniciach s Ukrajinou: Kedy môže vzniknúť vlna tlaku?!

Situácia s migráciou na hraniciach štátov EÚ, ktoré susedia s Ukrajinou, je podľa ministra vnútra Roberta Kaliňaka pokojná. Minister vnútra prehovoril o tom, kedy môže vzniknúť vlna tlaku na vonkajšiu hranicu Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Minister vnútra o situácii na hraniciach s Ukrajinou: Kedy môže vzniknúť vlna tlaku?!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Čísla na hraniciach máme všetci totožné. Migrácia je na úrovni zhruba minulého roka, nie je ničím výnimočná a sú to aj tak všetko migranti z tretích krajín,“ povedal Kaliňák novinárom. Aj ostatné krajiny podľa jeho slov zvýšili opatrenia na hraniciach. „Konali sme v zhode,“ dodal.

Systém včasného varovania

Stredobodom štvrtkového rokovania v Modre bola podľa rakúskej ministerky vnútra Johanny Mikl-Leitnerovej práve situácia na Ukrajine. „Pre prípad, že by sa situácia zhoršila, tak musíme počítať so zvýšeným migračným tokom,“ povedala s tým, že v súčasnosti je v medziach.

„Práve Systém včasného varovania hovorí o tom, že migračný tok nie je až taký vysoký,“ doplnila. Podľa Kaliňáka treba na situáciu pripraviť aj krajiny, ktoré nemajú vonkajšiu schengenskú hranicu. „Stále ide o boje medzi ozbrojenými zložkami. Ak by sa tento konflikt transformoval do útoku na civilistov, vtedy môže vzniknúť vlna tlaku aj na vonkajšiu hranicu Slovenska,“ skonštatoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM