Správy Správy

Ministerská návšteva v našom meste: Do Michaloviec zavítal šéf rezortu obrany

Do Michaloviec zavítal minister. Zamieril si to k nám šéf rezortu obrany. A jeho kroky smerovali aj na Zemplínsku Šíravu.

Ilustračný obrázok k článku Ministerská návšteva v našom meste: Do Michaloviec zavítal šéf rezortu obrany
Zdroj: TASR

Minister obrany Peter Gajdoš v utorok po výjazdovom rokovaní vlády SR v Sobranciach navštívil vojenské útvary v Michalovciach. Konkrétne 22. mechanizovaný prápor a Samohybný delostrelecký oddiel, ktoré patria pod 2. mechanizovanú brigádu v Prešove a Ženijnú rotu Michalovce, ktorá patrí pod Ženijný prápor Sereď.

Šéf rezortu obrany sa zaujímal o fungovanie týchto útvarov, ako aj o problémy profesionálnych vojakov, s ktorými by im mohol pomôcť. „Vojenské útvary na východe Slovenska plnia svoju nezastupiteľnú úlohu pri obrane krajiny a zároveň ich možno považovať aj za významného zamestnávateľa v regióne,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš.

Zároveň pripomenul, že 22. mechanizovaný prápor v Michalovciach je pripravený plniť aj asistenčné úlohy v prospech Policajného zboru SR. Ženijná rota má zase nezastupiteľné miesto v rámci domáceho krízového manažmentu. Pravidelne pomáha pri povodniach a iných živelných pohromách.

Minister Gajdoš v rámci pracovného výjazdu na východnom Slovensku navštívil aj hotel na Zemplínskej Šírave, ktorý patrí pod rezortnú akciovú spoločnosť a oboznámil sa s aktuálnym stavom fungovania prevádzky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM