Krimi

Mladíkov z nášho okresu obvinili z prevádzačstva migrantov: Namiesto tisícky im hrozí asi basa!

V jednej z michalovských obcí chytili skupinu mladých mužov, ktorí chceli previezť podľa polície migrantov z východu na západ za tisícku. Polícia prevoz nelegálnych migrantov prekazila.

Ilustračný obrázok k článku Mladíkov z nášho okresu obvinili z prevádzačstva migrantov: Namiesto tisícky im hrozí asi basa!
Zdroj: Dnes24.sk

V týchto dňoch vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície vzniesol obvinenie štyrom osobám za zločin prevádzačstva.

Podľa hovorkyne policajného zboru Denisy Baloghovej ešte minulý týždeň mali Andrej K. (21 rokov), Vasyl E. (24 rokov), Roman M. (24 rokov), Vasyl M. (26 rokov) v obci Závadka v michalovskom okrese naložiť do dvoch vozidiel ôsmich občanov Vietnamskej socialistickej republiky.

Na Slovensko sa mali dostať podľa polície z Ukrajiny nelegálne, navyše mimo hraničného prechodu. Ako informovala hovorkyňa cieľom cesty malo byť Rakúsko. „Tam však nedorazili. Už v Horovciach ich zadržali policajti. Prevádzači si tak na miesto tisícky vyslúžili obvinenie a mladiství nelegálni migranti skončili v detskom domove v Medzilaborci­ach,“ uviedla hovorkyňa. Dodala, že vyšetrovateľ už prokurátorovi navrhol väzobné stíhanie všetkých obvinených. „Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až päť rokov,“ uzavrela polícia.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

FOTO priamo z miesta havárie vrtuľníka: Len pár kilometrov od Michaloviec!

Slúžilo lietadlo nájdené pri obci na nelegálnu činnosť? Monitorovali ho zložky ministerstva vnútra!

KVÍZ: Čo viete o utečencoch a migrantoch? Otestujte si svoje znalosti bez emócií

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM