Rôzne

Mladých Michalovčanov prekvapili tabule na námestí: Na takýto zákaz upozorňujú!

Všimli ste si už ich tiež? Mladých Michalovčanov v uplynulých dňoch prekvapili tabule na Námestí slobody. Tie upozorňujú na takýto zákaz...

Ilustračný obrázok k článku Mladých Michalovčanov prekvapili tabule na námestí: Na takýto zákaz upozorňujú!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Tabule na dvoch miestach upozorňujú na zákaz používania kolieskových korčúľ, bicyklov a skateboardov v danej lokalite za účelom zabezpečenia verejného poriadku. Za porušenie zákazu môže mestská polícia uložiť fyzickej osobe pokutu do výšky 33 eur.

Čo povedal primátor?

Tabule sú osadené na budove Okresného súdu v Michalovciach a ešte i na ďalšom objekte na Námestí slobody. Primátor Viliam Zahorčák pre novinárov po mestskom zastupiteľstve uviedol, že pre ich umiestnenie sa rozhodli z dôvodu, aby informovali verejnosť, že na tomto námestí nie je vhodné využívať spomínané prostriedky, ktoré by mohli znehodnotiť prostredie, dlažbu a iné.

„Samozrejme sa to stretlo nie s veľkým pochopením tých, ktorí tento priestor na to využívali,“ poznamenal. Na realizáciu takéhoto športu odporučila hlava mesta areál na to vyhradený, ktorý sa nachádza na mieste bývalého dopravného ihriska na Ulici P. I. Čajkovského, teda v Mestskom parku.

Chcú výstavbu skateparku

Milan Potocký z Občianskej iniciatívy Zemplína (OIZ), ktorá na túto skutočnosť upozornila, však uviedol, že spomínané ihrisko v momentálnom stave nevyhovuje ani korčuliarom, ani cyklistom a ani skateboardistom. „Je tam poškodená asfaltová plocha a rampy sú v dezolátnom stave – pre deti nebezpečné. Chceme, aby mesto vybralo vhodnú lokalitu a zrealizovalo výstavbu skateparku, keďže sa kvôli zákazu mladí nemôžu pohybovať na spomínaných miestach,“ povedal. OIZ chce zároveň podľa jeho ďalších slov poukázať na to, že mesto Michalovce je posledné v regióne, ktoré takéto športovisko nemá.

Primátor uviedol, že si uvedomuje, že segmenty, ktoré sa na spomínanom ihrisku nachádzajú, nie sú v absolútne ideálnom stave. „Rokovali sme s nájomníkom tohto priestoru, ktorý je naklonený tomu, aby sme ho prispôsobili potrebám týchto mladých ľudí,“ povedal s tým, že program rozvoja mesta na toto obdobie nerátal s výstavbou takéhoto zariadenia. Vybudovanie nového skateparku mesto momentálne nepripravuje, podľa Zahorčáka to môže byť téma budúcich období. Nevylúčil, že ak by registrovali väčší záujem zo strany občanov o realizáciu takéhoto športoviska, tak by sa touto témou zaoberali a hľadali by možnosti riešenia.

V centre mesta môže na podobné športové účely verejnosť využívať cyklochodník, ktorý vedie pozdĺž celej pešej zóny.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM