Ondrej Petričko Krimi

Motorkár sa prevážal pešou alejou na Šírave: Policajti mu v dychu namerali viac ako 2 promile

Polícia zastavila a kontrolovala motorkára, ktorý prechádzal pešou alejou na Zemplínskej šírave. Podrobila ho dychovej skúške a namerala viac ako 2 promile.

Ilustračný obrázok k článku Motorkár sa prevážal pešou alejou na Šírave: Policajti mu v dychu namerali viac ako 2 promile
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok asi hodinu po polnoci viedol podľa polície 34-ročný vodič z Českej republiky motocykel značky Java ČZ 350 po účelovej komunikácii v pešej aleji rekreačného strediska Kaluža na Zemplínskej Šírave (okr. Michalovce). „Tu ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Motorkárovi policajti v dychu namerali 1,06 mg/l alkoholu, pričom pri opakovanej dychovej skúške mu namerali hodnotu 1,14 mg/l alkoholu (2,38 promile),“ prezradila košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. „Poverený príslušník PZ okresného dopravného inšpektorátu v Michalovciach už vodiča obvinil z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM