Rôzne

Motozraz na Šírave? Na spanilú jazdu sa vydalo rekordné množstvo motorkárov!

Uplynulé štyri dni na Šírave sa to len tak hemžilo dvojkolesovými tátošmi. Pri slovenskom mori sa totiž konal medzinárodný motozraz.

Ilustračný obrázok k článku Motozraz na Šírave? Na spanilú jazdu sa vydalo rekordné množstvo motorkárov!
Zdroj: TASR

Na Medzinárodnom motozraze Sveta motocyklov, ktorý sa na Zemplínskej šírave začal vo štvrtok 17. augusta, nechýbala ani v tomto roku nočná spanilá jazda. Viedla cez Vyšné Nemecké, niektorí jazdci sa tak po prvý raz dostali až k hraniciam s Ukrajinou. Uviedol to jeden z organizátorov podujatia Michal Tvrdý.

Rekordná spanilá jazda

Rekordná bola podľa jeho ďalších slov aj piatková (18.8.) spanilá jazda v Michalovciach, kde sa zišlo cez 3 500 motorkárov. „Je to taká rarita, že máme tú možnosť, dostať sa do centra mesta na pešiu zónu,“ spomenul s tým, že sa v tejto súvislosti pokúsia o zápis do knihy rekordov. Celkový počet motoristov na zraze presiahol podľa jeho ďalších slov číslo 5 000, čo znamená, že pokorili vlaňajšok. „Vyšlo nám počasie, taktiež sa nikomu nič nestalo, čo sú hlavné predpoklady pre úspešnosť podujatia,“ doplnil.

Dobročinné akcie

Motozraz má okrem toho, že sa počas neho stretnú milovníci ťažkých strojov, aj dobročinný charakter. „Robíme akcie, ktoré majú zmysel. Chodievame napr. do detského domova, počas piatka a soboty majú účastníci možnosť darovať krv. Realizujeme tiež ukážky prvej pomoci, aby sa ľudia vedeli pripraviť na rôzne situácie, ktoré bežný život prinesie, ale aj ukážky bezpečnej jazdy,“ priblížil.

Podľa Michala Tvrdého sa rozhodli podujatie pred rokmi organizovať najmä preto, lebo na východe videli veľký záujem o motorizmus. Na dolný Zemplín odvtedy prichádzajú jazdci najmä zo Slovenska, Poľska, Maďarska a Českej republiky, boli tu však už aj motoristi z Ameriky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM