Veronika Ondo-Cholewová Správy

Na medzinárodný motozraz na Šírave mieri aj dakarista Jakeš: Nebude chýbať guľa smrti a to nie je všetko!

Metropolu Zemplína zasiahne čoskoro nával motorkárov, ktorí mieria na 14. Medzinárodný motozraz Sveta motocyklov. Pridá sa k ním aj Ivan Jakeš, kaskadéri s guľou smrti, či krásne huslistky. Samozrejmosťou sú sexi dievčatá :-)

Ilustračný obrázok k článku Na medzinárodný motozraz na Šírave mieri aj dakarista Jakeš: Nebude chýbať guľa smrti a to nie je všetko!
Zdroj: TASR

Šíravu čaká najväčšie podujatie svojho druhu v Strednej Európe. Do Michaloviec mieri motorkári z celého sveta. Motozraz na Šírave zasiahne celú metropolu Zemplína.

Príde aj Ivan Jakeš

Spoločné výjazdy, ktorých sa zúčastňujú stovky motorkárov sa stali súčasťou Motozrazu. Kilometrové kolóny sú veľkým lákadlom. „V roku 2015 sme pripravili – nočnú spanilú jazdu. Motorkári, ktorí na Motozraz Sveta motocyklov na Šíravu dorazia už vo štvrtok, budú môcť zažiť novinku v podobe nočného výjazdu,“ uviedli organizátori. Cieľom bude obec Krčava, trasa výjazdu bude mať približne 37 km (jedným smerom).

Počas celej akcie budú vyhliadkové lety helikoptérou, výstava motocyklov a tuning show. Na Motozraz Sveta motocyklov na Zemplínskej šírave zavíta aj Ivan Jakeš. Dokonca privezie aj svoj dakarský špeciál, ktorý si budete môcť zblízka obzrieť.

„Všetkým dobre známy dakarista Ivan Jakeš má namierené na východ, stane sa súčasťou Motozrazu Sveta motocyklov a jeho pestrého programu. Budete mať jedinečnú šancu pokecať s ním, podeliť sa o jeho skúsenosti z diaľkových rally a určite vám rád dá aj autogram. Na tričko, šiltovku, či podpisovú kartu… Ivan má zážitkov s motorkami na rozdávanie, určite sa o ne rád podelí,“ uvádzajú organizátori.

Hudobné lahôdky

Program tohtoročného Motozrazu Sveta motocyklov je nabitý okrem iného aj množstvom skvelých kapiel. K lákadlám určite patrí aj ALKEHOL (CZ). Legendárna česká formácia ALKEHOL je na scéne už viac ako dve desaťročia. „Na pódiu Motozrazu Sveta motocyklov kapela zahrá špeciálne pre motorkárov už vo štvrtok 13. augusta večer,“ informuje organizátor.

Ďalej dopĺňa, že vystúpi aj dvojica „osudových žien“ s umeleckým názvom Femme 2 Fatale so sláčikovým nástrojom. Originálne husľové duo tvoria absolventky ostravského konzervatória Eva Slaná a Lucie Klasek. Virtuozitu klasickej husľovej hry sa nebáli prepojiť s prvkami rocku, popu, ale aj so súčasnou tanečnou hudbou.

„Za dobu svojej existencie získali baby významné úspechy doma aj v zahraničí, koncertovali na viacerých prestížnych akciách, početných festivaloch a v auguste 2015 sa medzi ne zaradí aj Motozraz Sveta motocyklov na Zemplínskej Šírave,“ dopĺňajú usporiadatelia.

Kaskadéri

S adrenalínovým programom sa predstaví tím Crazy Day. „Po návrate zo zahraničia, kde získaval stuntriderské skúsenosti, sa rozhodol Jan Holub v roku 2010 usporiadať svetovú kaskadérsku šou v pražskej Tesla aréne. Tešila sa veľkej návštevnosti a záujmu a bola symbolicky zrodom tímu profesionálnych kaskadérov pod názvom Crazy Day,“ prezradili organizátori. Autori šou myslia aj na najmladších divákov a súčasťou vystúpení sú aj viaceré populárne postavy ako Pat a Mat, Batman, Spiderman a iné.

„Jednou zo špecialít tímu je jazda v „guli smrti“ – veľkej oceľovej guľatej klietke, kde naraz krúži štvorica jazdcov a križujú sa v rýchlosti 50 km/h. Niečo podobné ste už na Motozraze Sveta motocyklov na Zemplínskej Šírave mohli vidieť, no v podaní štvorice jazdcov to bude úplna novinka! Vystúpenia si budete môcť pozrieť v piatok aj v sobotu, pričom nebude chýbať ani nočná šou so svetlami.“

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež o minulom ročníku, keď bol Motozraz na Šírave plný romantiky OBRAZOM: Tento pár si tu povedal ÁNO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM