Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Na michalovskej radnici zaviedli novinku: Ľudia môžu vybaviť viacero služieb na jednom mieste

Mestský úrad v Michalovciach rozšíril služby poskytované klientom o Integrované obslužné miesto občana (IOMO). O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Na michalovskej radnici zaviedli novinku: Ľudia môžu vybaviť viacero služieb na jednom mieste
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Integrované obslužné miesto občana podľa slov michalovského magistrátu uľahčí vybavovanie úradných záležitostí rýchlejšie a jednoduchšie. Nachádza sa na matričnom úrade.

„IOMO ponúka prístup k elektronickým službám na jednom asistovanom mieste, čo občanom uľahčí vybavovanie úradných záležitostí, ušetrí im to čas a peniaze,“ povedala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

V súčasnosti ponúka výpis z registra trestov, tiež z listu vlastníctva, ale aj z obchodného registra. V prvom prípade je výstup podľa hovorkyne k dispozícii približne do desiatich minút od zadania žiadosti, najneskôr však do dvoch hodín. „Ak bola žiadosť podaná po 13.00 h, je vybavená v nasledujúci deň,“ poznamenala. V druhom prípade je podľa jej slov dostupný do 24 až 48 hodín a v treťom približne do desiatich minút od zadania žiadosti. „Všetky vydávané dokumenty sú platnými verejnými listinami použiteľnými na právne účely,“ zdôraznila.

Podrobnejšie informácie o poskytnutí uvedených služieb sa občania podľa Palečkovej dozvedia priamo na IOMO.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM