Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Na michalovskom námestí otvoria Galériu pod nebom: Na takúto novinku sa môžeme tešiť...

V parku na Námestí osloboditeľov v Michaloviach sa opäť chystá otvorenie Galérie pod nebom. A tešiť sa môžeme aj na tohtoročnú novinku. O čo presne pôjde?

Ilustračný obrázok k článku Na michalovskom námestí otvoria Galériu pod nebom: Na takúto novinku sa môžeme tešiť...
Zdroj: Dnes24.sk

S príchodom jari mesto Michalovce každoročne otvára obľúbenú Galériu pod nebom. Ani v tomto roku to nebude inak a už v piatok 27. apríla sa obyvatelia aj návštevníci nášho mesta môžu tešiť na nové obrazy priamo v parku na Námestí osloboditeľov.

Zaujímavé spestrenie

Témou budú tentokrát ukážky z pripravovanej publikácie, ktorú vydá Mesto Michalovce na jeseň tohto roka, pod názvom Michalovce a ich podoby na fotografiách a pohľadniciach. Pre tých starších zabudnuté, pre mladých nepoznané, pohľady na naše mesto, budú zaiste zaujímavým spestrením prechádzok v pešej zóne.

„Zhotoviteľom vystavovaných obrazov je firma Printmedia s.r.o., ktorá bola vybratá na základe prieskumu trhu s najnižšou ponúknutou cenou 1440 eur s DPH za komplexnú dodávku – grafický návrh a spracovanie fotografií, tlač obrazov na plast a ich montáž na stojany,“ uviedla hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková.

Až tri

Novinkou ohľadom Galérie pod nebom je to, že tento rok sa môžeme tešiť dokopy až na tri rôzne výstavy. Prvá galéria, ktorú otvoria tento piatok 27. apríla bude sprístupnená do konca júna. V júli sa môžeme tešiť na ďalšiu výstavu – Amerikánske domy na Zemplíne, ktorú pripravujú pracovníci Zemplínskeho múzea.

„Do tretice v tomto roku, predstavíme v septembri aj výstavu pod názvom Dvorná dáma Irma Sztaray a jej príbuzní, ktorú tiež pripravujú v Zemplínskom múzeu k 155. výročiu narodenia dvornej dámy,“ uviedla I. Palečková.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to vyzeralo vlani.

V Michalovciach otvorili galériu pod nebom
11
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM