Veronika Ondo-Cholewová Správy

Na michalovskom námestí pribudla novinka: Ihrisko, aké je v SR iba na pár miestach!

Ak ste prechádzali v ostatnom čase námestím v Michalovciach, určite ste si všimli novinku v podobe moderného ihriska. To pribudlo priamo v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Na michalovskom námestí pribudla novinka: Ihrisko, aké je v SR iba na pár miestach!
6
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Na michalovskom námestí púta pozornosť okoloidúcich zaujímavé ihrisko. To sa môže pochváliť modernými prvkami, ktoré zaujmú hneď na prvý pohľad nielen svojou farebnosťou, ale aj prevedením. Určené je pre našich najmladších obyvateľov, teda deťom.

Bezpečnosť je prvoradá

Spomínané ihrisko nájdete v časti námestia pri Výškovej budove. Ako mesto informovalo, ihrisko nemohli inštalovať skôr, a to kvôli 5-ročnému monitorovaniu projektu Regenerácia centrálnej mestskej zóny. Toto obdobie uplynulo v auguste a posledná výstupná kontrola bola vykonaná minulý mesiac.

„Na realizáciu detského ihriska získalo Mesto 12 000 eur z Nadácie Eustream SPP a spolufinancovalo ho sumou 10 000 eur,“ zverejnila radnica. Ďalej dodala, že zvieratká v detskom ihrisku aj dopadová vrstva sú vytvorené zo špeciálneho elastického vodopriepustného povrchu EPDM-TOP (tzv. liata guma).

V ihrisku je špeciálny povrch pre tlmenie nárazov a podkladová vrstva má 60 mm. „Sú to veľmi kvalitné a tým pádom aj drahé materiály. Ihrisko je určené pre malé deti a ich bezpečnosť je prvoradá,“ podotkol magistrát.

Chránené kamerami

A aj keď je podľa vyjadrení radnice materiál použitý na detské ihrisko mimoriadne odolný, vandali sú aj v Michalovciach. Ihrisko chránia preto tri kamery. „Veríme, že všetci, malí aj veľkí, budú mať z nového ihriska radosť,“ dodalo mesto.

Podľa informácií od michalovského magistrátu sa takéto ihrisko na Slovensku vyskytuje iba na pár miestach. „Ihrisko sme zaobstarali s vierou, že bude dlho slúžiť detičkám a ich rodičom.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

FOTO: Novinka na Námestí slobody. Vyrástlo tam moderné ihrisko pre deti
6
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM