Rôzne

Na svete sú nové rebríčky škôl: Vieme, ktoré z Michaloviec figurujú najvyššie

Svetlo sveta uzreli nové rebríčky základných a stredných škôl v rámci Slovenska. Pozrite si aj vy, ktoré michalovské školy sa v nich umiestnili najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Na svete sú nové rebríčky škôl: Vieme, ktoré z Michaloviec figurujú najvyššie
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. V rámci letnej aktualizácie boli doplnené aktuálne údaje o výsledkoch žiakov v celoštátnych testovaniach piatakov a deviatakov na ZŠ a výsledky absolventov SŠ v externej časti maturitných skúšok. Ktoré školy sú spomedzi všetkých hodnotené ako najlepšie a ktoré michalovské sa umiestnili v týchto rebríčkoch najlepšie?

Najlepšie hodnotené školy na Slovensku

Po aktualizácii rebríčkov INEKA na celoslovenskej úrovni medzi ZŠ patrí prvé miesto v rebríčku Základnej škole na Krosnianskej 4 v Košiciach, medzi SOŠ sa najlepšie umiestnila Obchodná akadémia v Trnave (Kukučínova 2) a na samom vrchole rebríčka gymnázií sa ocitla Škola pre mimoriadne nadané deti – Gymnázium na Teplickej 7 v Bratislave.

Najlepšie hodnotené michalovské školy

Najvyššie z michalovských základných škôl sa umiestnila v rebríčku Ineka ZŠ T. J. Moussona, ktorej patrí 2. miesto v celoslovenskom merítku a taktiež druhé miesto v rámci Košického kraja. V rámci celoslovenského rebríčka bola úspešná aj ZŠ Okružná, ktorá obsadila 9. priečku a v rámci kraja je na 4. mieste. Prvú trojicu najlepšie umiestnených michalovských zástupcov základných škôl uzatvára z ôsmeho miesta v rámci kraja ZŠ Školská.

Prejdime na stredné odborné školy a michalovských zástupcov, ktorí sa umiestnili najvyššie. Siedma priečka v celoslovenskom rebríčku patrí Súkromnej hotelovej akadémii Dufincova, ktorej v rámci kraja patrí 2. miesto. Na 7. priečke v rámci kraja sa umiestnila Obchodná akadémia a na 11. mieste Stredná zdravotná škola.

V kategórii gymnázií sa v rebríčku umiestnilo najvyššie Gymnázium Pavla Horova, ktorému patrí 10. priečka v rámci nášho kraja. Na dvanástom mieste sa umiestnilo Gymnázium Ľ. Štúra.

Upozornenie

INEKO upozorňuje, že hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí) a nemeria ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom, a preto komplexne nevypovedá o kvalite školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM