Tlačové správy

"Na tri krále o krok dále" - na Donovaloch otvárajú ďalšie zjazdovky!

Táto pranostika platí doslova v tejto sezóne aj v prípade lyžiarskych stredísk a práve deň pred sviatkom Troch kráľov otvárajú v stredisku PARK SNOW Donovaly ďalšie zjazdovky a vleky v časti Záhradište!

Ilustračný obrázok k článku "Na tri krále o krok dále" - na Donovaloch otvárajú ďalšie zjazdovky!
Zdroj: Dnes24.sk

Už od pondelka 4. januára 2016 je k dispozícii vlek P1 a zjazdovka č. 7, tým sa zvýši a urýchli najmä popoludní preprava lyžiarov od údolnej stanice lanovky späť k Yetti baru pri centrálnom parkovisku.

Od utorka 5. januára 2016 sa spúšťa do prevádzky vlek Lomená poma a po intenzívnom zasnežovaní v posledných dňoch aj hlavná zjazdovka č. 6 pod 4-sedačkovou lanovkou Buly Expres Záhradište.

S otvorením tejto zjazdovky bude zahájená aj prevádzka večerného lyžovania. S úspechom sa v minulej sezóne stretlo zavedenie nepretržitej prevádzky 4-sedačky a vleku P2 a plynulý prechod denného lyžovania do večerného. S rovnakým modelom začína prevádzka na Donovaloch aj od utorka 5. januára, kedy si na Záhradišti budete môcť zalyžovať denne v čase 8:30 – 21:00

Tých náročnejších lyžiarov, ktorí na Donovaly chodia hlavne za lyžovačkou na Novej holi máme dobré správy. Momentálne sa intenzívne zasnežuje zjazdovka č. 1. Avšak stále sú na trati úseky, ktoré si ešte vyžadujú niekoľkodňové dosnežovanie snežnými kanónmi. Bez pomoci prírody to v tomto kalendárnom týždni ešte zrejme nebude a za podmienok, aké teraz panujú sa budú môcť prví lyžiari na zjazdovkách na Novej holi lyžovať už budúci týždeň. Stále je to však len odhad a termín bude v najbližších dňoch aj od vývoja počasia upresňovaný.

Do otvorenia lyžovačky na Novej holi však stále môžete denne využiť prepravu lanovkou TELEMIX Nová hoľa na pešo. Lanovka premáva v polhodinových intervaloch v čase 8:30 – 15:00 (posledná možnosť návratu z Novej hole lanovkou je o 15:30).

K dispozícii je aj umelo chladená ľadová plocha pri údolnej stanici lanovky TELEMIX Nová hoľa.

Pred tým, ako sa vyberiete na Donovaly odporúčame skontrolovať aktuálne údaje o počasí a prevádzke dopravných zariadení a otvorených zjazdovkách na www.parksnow.sk.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM