Veronika Ondo-Cholewová Správy Rôzne

Nahliadnite do sveta poľovníkov: Počas Dňa sv. Huberta na ľudí čaká pestrý program

Deň sv. Huberta sa neďaleko Michaloviec uskutoční už o pár dní. Umožní ľuďom nahliadnuť do sveta poľovníkov. Sledujte, čo môžete zažiť...

Ilustračný obrázok k článku Nahliadnite do sveta poľovníkov: Počas Dňa sv. Huberta na ľudí čaká pestrý program
Zdroj: TASR

Deň Sv. Huberta môžete zažiť už onedlho v susednom meste v Sobranciach. Návštevníci budú môcť vidieť tradície a zvyky poľovníkov. Pripravený je aj ďalší program.

Poľovnícka omša

Deň sv. Huberta v Sobranciach má už dlhodobú tradíciu, pretože tento región je známy lesníctvom a poľovníctvom. Akcia odštartuje v nedeľu 8. októbra o 10:30 hod. poľovníckou omšou, ktorá sa bude konať v priestoroch Rímskokatolíckeho kostola sv. Vavrinca.

Organizátori tradičnej slávnosti pripravili pre návštevníkov pestrý sprievodný program, súčasťou ktorého budú aj viaceré zaujímavé súťaže. Slávnostné otvorenie podujatia bude po omši o 12:30 hod. v Sobraneckých kúpeľoch.

Aj súťaž vo varení

V areáli kúpeľov sa bude konať súťaž vo varení jagereku, chýbať nebudú ukážky poľovníckych psov a predvedie sa aj Klub lukostrelcov. Súťažná porota rozhodne v nedeľu aj o najkrajšom poľovníckom psovi a najkrajšom poľovníckom klobúku podujatia. Návštevníci Dňa sv. Huberta sa môžu tešiť i na prehliadku lesníckych a poľovníckych odevov.

Počas akcie je v pláne výstava obrazov s poľovníckou tematikou, drevorezba a ukážky remesiel. Ďalšou zaujímavosťou bude aj súťažná disciplína s názvom hod flintou do lesa. Víťazom súťaže sa stane ten, kto ju odhodí na vytýčenej ploche najďalej. Návštevníkov budú zabávať folklórne skupiny Labirski beťare, Orgonina a Rusnaky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM