Správy

Najkrajšia scéna spoločného života: Aké miesto si pre ňu najčastejšie vyberajú snúbenci v Michalovciach ?

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Tento rok prežili svoj deň D v Michalovciach viaceré zamilované páry v kostoloch i na matrike. Pozrite sa spolu s nami, kde sa odohrala ich najkrajšia scéna života...

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšia scéna spoločného života: Aké miesto si pre ňu najčastejšie vyberajú snúbenci v Michalovciach ?
Zdroj: Dnes24.sk

Čo si pre svoj deň vyberajú snúbenci?

Niektorí nemajú inú možnosť, iní sa rozhodnú pre civilný sobáš dobrovoľne. Svoje áno si dvojica pri tomto type sobášov hovorí pred primátorom alebo povereným poslancom mestského zastupiteľstva. Obrad prebieha v obradnej sieni mesta Michalovce. Čo hovoria o uprednostňovaní kostola alebo matriky čísla?

Vlani to bolo takmer 200 sobášov v kostolov a necelá stovka na matrike. „V sobášnej matrike sme zaznamenali v roku 2015 celkom 243 sobášov, pričom cirkevných bolo 173 a civilných 70,“ informovalo mesto. Podobne sme na tom boli aj rok predtým. Veď pozrite na tie čísla.

Najviac Michalovčania pečatí manželstvo v kostoloch

"V sobášnej matrike sme zaznamenali v roku 2014 celkom 234 sobášov, ,“ uviedla matrikárka Martina Lebedová pre náš spravodajský portál Michalovce24. Z toho bolo 143 cirkevných a 81 civilných. Rok 2015 prial viac zamilovaným, pretože v roku 2013 uzavrelo manželstvo v matričnom obvode Michalovce presne 200 párov, z toho 125 sobášov bolo cirkevných a 75 civilných.

Z údajov michalovskej matriky vyplýva, že Michalovčania sa berú stále viac :-) A stále vyhrávajú cirkevné sobáše nad civilnými.

Rok *Počet sobášov** *V kostoloch** *Na úrade/matrike**
2015 243 173 70
2014 234 143 81
2013 200 125 75

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Motozraz na Šírave plný romantiky OBRAZOM: Tento pár si tu povedal ÁNO

Svadobná zábava na Vinianskom hrade OBRAZOM: Nechýbali dobové kostýmy i sláčikové kvarteto

Ženy majú v Michalovciach navrch: Najnovšie čísla, ktoré vás budú zaujímať!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM