Ondrej Petričko Hádzaná

Najväčší úspech s trpkou príchuťou: Mužská hádzaná v Michalovciach končí!

Michalovská mužská hádzaná ma za sebou najväčší úspech v histórii. Hráčom však bronz z tejto sezóny zanechá v spomienkach trpkú príchuť, pretože Michalovce nepodali prihlášku do extraligy. Mužská hádzaná tak po troch rokoch v Michalovciach opäť končí.

Ilustračný obrázok k článku Najväčší úspech s trpkou príchuťou: Mužská hádzaná v Michalovciach končí!
Zdroj: TASR

V budúcom ročníku extraligy hádzanárov nebude štartovať bronzový tím uplynulej sezóny HC winLand Michalovce. Finančnými problémami sužovaný klub nepodal do stanoveného termínu prihlášku a po dvoch rokoch opúšťa najvyššiu slovenskú súťaž. „Od Michaloviec sme prihlášku do extraligy nedostali a tak v nej nebude štartovať," potvrdil to riaditeľ extraligy Peter Brunovský s tým, že definitívny zoznam účastníkov i hrací systém najvyššej súťaže 2013/2014 má byť známy do utorka 18. júna, kedy je na programe aj žreb nového ročníka.

Tri roky a dosť

Mužská hádzaná v Michalovciach obnovila svoju činnosť iba pred tromi rokmi a hneď v roku 2011 si klub vybojoval postup do extraligy. Vo svojej premiérovej sezóne obsadil medzi elitou 6. miesto, v tomto roku boli Michalovce už bronzové, keď postúpili do Final Four.

Predseda predstavenstva HC winLand Stanislav Hudák nechcel konkretizovať dôvody nepodania prihlášky, podľa neho ale hráčom ukončili v klube zmluvy a môžu si hľadať nového zamestnávateľa.

Záujem o extraligu má Pezinok

Nováčikom v budúcej sezóne najvyššej súťaže bude tím MHáK Martin, ktorý v prvej lige obsadil tretie miesto, ale pred ním skončila iba dvojica rezervných tímov extraligistov bez možnosti postúpiť. „Martin bude hrať extraligu a záujem o ňu má aj Pezinok. Ten síce doteraz hral prvú ligu ako béčko ŠKP, ale teraz by pôsobil ako samostatný klub. Je to v štádiu riešenia, definitíva ešte nepadla," dodal Brunovský.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM