Veronika Ondo-Cholewová Šport

Najväčšie bežecké podujatie na Zemplíne: Pretekmi sa nekončí

Metropolu Zemplína navštívia stovky bežcov. Pri tejto výnimočnej atmosfére povzdbudzovania a víťazstva môžete byť tiež. Pozrite, čo všetko sa chystá.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie bežecké podujatie na Zemplíne: Pretekmi sa nekončí
Zdroj: Mesto Michalovce.sk

Každoročne 1.mája (počas jarných trhov) sa organizujú v meste Michalovce bežecké preteky. Tešiť sa môžete na maratón, polmaratón aj štafetový beh pre družstvá, ktoré spolu odbehnú polmaratón.

Jeden z najstarších

Prvý máj je každoročne najväčším bežeckým podujatím na Zemplíne. „Pozývame do Michalovciec všetkých priateľov behu, ktorý sa môžu zúčastniť jedného z najkrajších a najstarších maratónov na Slovensku,“ uvádzajú organizátori. Mesto Michalovce, Atletický klub, Matica Slovenská a Mestské kultúrne stredisko Michalovce vás aj tento rok pozýva na XXXIII. ročník Podvihorlatského maratónu. Trať maratónu začne pri mestskom úrade a povedie cez obec Zalužice, Lúčky, Závadka, Hnojné, Jovsa, Kaluža s návratom do Michaloviec.

Polmaratónska štafeta

Program, ktorého sa môžete zúčastniť, aj keď nepobežíte, začína pondelok 1. mája o 14. hodine. Okrem Podvihorlatského maratónu bude zároveň prebiehať XV. ročník Michalovského polmaratónu. Už druhý rok môžeme tešiť na novinku v podobe unikátnej polmaratónskej štafety.

Prezentácia pre štafetové družstvá začne pondelok 1. mája od 10.30 hod. v Mestskom kultúrnom stredisku na Nám. osloboditeľov (100 m od fontány). Štartovné čísla, štafetový kolík a štartovacie balíčky vyzdvihne vedúci štafety naraz pre celú štafetu. Členovia štafety si budú odovzdávať zelený reflexný pásik. Prvé 3 štafety budú ocenené medailami.

Pretekmi sa to nekončí

Maratónec sa počas pretekov môže tešiť na nádherné scenérie. Od desiateho kilometra je pre nich pripravený výhľad na Vihorlatské vrchy, ktoré sú zapísané do zoznamu Svetového prírodného dedičstva UNESCO. A od 30-teho kilometra si môžu vychutnávať Zemplínsku šíravu. Pre bežcov sú pripravené po niekoľkých kilometrov občerstvovacie stanice.

Na pamiatku dostane každý športovec tričko a medailu, pre víťazov sú pripravené darčeky a finančné odmeny. Pretekári dostanú tiež poukaz na dvojchodovú večeru, kde sa všetci spoločne porozprávajú o zážitkoch z pretekov. Prihlásiť sa môžete aj TU.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM