Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Naozaj nevšedná maturita: Takúto skúšku dospelosti skladali michalovskí študenti, FOTO

Tomu sa povie zaujímavá maturita. Veď si pozrite v obrazoch, akú skúšku dospelosti zažili michalovskí študenti.

Ilustračný obrázok k článku Naozaj nevšedná maturita: Takúto skúšku dospelosti skladali michalovskí študenti, FOTO
15
Galéria
Zdroj: SOŠ obchodu a služieb, Mi

Študenti zo 4. C Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Michalovciach majú za sebou zaujímavú praktickú maturitnú škúšku.

Aj interaktívne hry

Témou praktickej maturitnej skúšky študentov odboru manažment regionálneho cestovného ruchu a služby v cestovnom ruchu SOŠ obchodu a služieb v Michalovciach bol produkt cestovného ruchu pod názvom Po stopách Teodora Jozefa Moussona. Ako nás zo školy informovali, študenti mali počas maturity priblížiť životnú cestu tohto akademického maliara a dať do povedomia laickej verejnosti jeho talent a vzťah k Zemplínu.

„V pozícii sprievodcov cestovného ruchu študenti predstavili historické a kultúrne pamiatky mesta Michalovce,“ informovala škola. Potom prišli na rad animačné aktivity. Súčasťou maturít bola aj realizácia scénok zo života Moussona a interaktívne hry so žiakmi ZŠ T. J. Moussona v Michalovciach.

Ochutnávka typického pohostenia

Súčasťou praktickej maturitnej skúšky bola aj ochutnávka typického pohostenia pre obdobie, v ktorom žil a tvoril Teodor Jozef Mousson.„Pri práci na tomto produkte študenti využili všetky znalosti, poznatky, teoretické vedomosti a praktické zručnosti, ktoré nadobudli počas rokov štúdia,“ uviedli zo školy.

Na maturitnej skúške sa podieľala nielen komisia a študenti, ale aj ZŠ T. J. Moussona, michalovská hvezdeň a múzeum v Michalovciach. Teda objekty, ktoré sú úzko späté so známym umelcom.

Pozrite si vo fotogalérii zaujímavú maturitu michalovských študentov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Aj takto môže vyzerať maturita... Veď si pozrite FOTKY z Michalovciec
15
Galéria
Zdroj: SOŠ obchodu a služieb, Mi
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM