Samospráva

Nápad radnice zriadiť v Michalovciach zoo: Mesto sa usiluje nájsť vhodný pozemok

Michalovská samospráva uvažuje o zaujímavom pláne. V Michalovciach chce zriadiť zoologickú záhradu. Mesto sa však usiluje nájsť vhodný pozemok.

Ilustračný obrázok k článku Nápad radnice zriadiť v Michalovciach zoo: Mesto sa usiluje nájsť vhodný pozemok
Zdroj: Dnes24.sk

V programe rozvoja mesta pre roky 2015 až 2018 je aj príprava projektu vybudovania mestskej zoo. Zisťovali sme, či téma zriadenia zoologickej záhrady v našom meste je ešte stále aktuálna a ako sa magistrát v týchto zaujímavých plánoch posunul.

Čítajte tiež: Na ktoré si vyrazíte práve vy? TOP 10 októbrových podujatí v Michalovciach a okolí

Nechcú konkurovať košickej zoo

V nedávnom rozhovore nám primátor Michaloviec Viliam Záhorčak povedal, že mesto, ktoré samo atrakcie neponúka, len svojím spôsobom spolupracuje s destináciami, ktoré sú turistický zaujímavé, by malo byť partnerom. Partnerom, v takom slova zmysle, aby tí, ktorí prídu na Šíravu, či Vinianske jazero, mohli vidieť a zažiť aj niečo iné, ako je len kúpanie a vyžívanie sa v športoch. Jednou z podobných možností by mala byť zoologická záhrada. Podľa nedávnych slov hlavy mesta, by nešlo o náročnú ani veľkú zoo, ktorou by chceli konkurovať tej košickej.

Čítajte tiež: Šírava a jej okolie trochu inak: Spoznajte známe i menej známe miesta novými očami251432

Usilujú sa nájsť vhodný pozemok

Na prípravy tohto projektu sme sa bližšie opýtali hovorkyne mesta Michalovce Ivety Palečkovej. Zaujímalo nás, v akom štádiu je tento zámer v súčastnosti a či naozaj v Michalovciach budeme mať zoologickú záhradu. „Téma zriadenia mini zoologickej záhrady je stále aktuálna, aj keď sme sa žiaľ neposunuli v konkrétnych jednaniach,“ vyjadrila sa pre spravodajský portál Michalovce 24 Iveta Palečková.

Presné miesto, kde by mala zoo stáť však stále nie je známe. Mesto je v etape hľadania vhodnej lokality. „Stále sme v etape hľadania vhodnej lokality a keďže mesto pozemok vhodný na umiestnenie zoo nevlastní, usilujeme sa nájsť takýto pozemok, čo nie je jednoduché,“ objasnila I. Palečková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM