Romana Buganová Šport

Napínavý zápas až do konca: Liptáci zdolali na domácom ľade Michalovce VIDEO

Hokejisti MHK32 Liptovský Mikuláš odohrali v piatok prvý zápas sezóny, v ktrorom zdolali Michalovce 4:3.

Ilustračný obrázok k článku Napínavý zápas až do konca: Liptáci zdolali na domácom ľade Michalovce VIDEO
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Liptáci zachytili výborne úvod stretnutia, v ktorom zásluhou Urama išli do vedenia. Domáci hráči aj v nasledujúcich minútach prevyšovali súpera. V úvodných minútach sa do šancí dostal Marcinko s Lištiakom, ale mladí útočníci skóre nezmenili. Do prvej vážnejšie šance sa Michalovčania dostali až v 18. minúte, v ktorej si Bánovský poradil s mikulášskou obranou a šikovne prekonal brankára Dovinu. Posledné slovo v prvej tretine mali Liptáci, ktorí zásluhou dravého prieniku Brezinu išli do vedenia 2:1. „Do prvej tretiny sme nastúpili celkom dobre. Dostali sme sa do vedenia čo nám pomohlo, ale určite v prvej tretine sme mali viac z hry," opisuje prvú tretinu asistent trénera Ivan Droppa.

Úvod druhej tretiny začínali domáci hráči presilovkou, ale tú sa im nepodarilo využiť. V 22. minúte po chybnej rozohrávke vo vlastnom pásme dokázali vyrovnať Michalovce zásluhou Huňadyho. Hostia sa po vstrelenom góle dostali na koňa z čoho plynuli aj nasledujúce šance. Michalovce sa prvýkrát dostali do vedenia v 32. minúte, keď Faith poslal puk za chrbát Dovinu. Domáci na gól súpera našli rýchlu odpoveď, keď v oslabení dokázal vyrovnať Uram. „V druhej časti hry sme ostali trošku zakríknutí, alebo sme si mysleli, že tie Michalovce sa porazia sami. Dostali sme nešťastný druhý gól, ale pozitívne je, že sa nám pokazilo skórovať v oslabení," vyjadril sa k druhej tretine Droppa.

V záverečnej časti hry videli diváci na štadióne v Enel aréne útočný hokej na oboch stranách. V 50. minúte včas vybehol z trestnej lavičky Holiga, ktorý sa po následnej prihrávke od Lichanca dostal do nájazdu, v ktorom sa nemýlil. V záverečných minútach síce hostia chceli vyrovnať, avšak kvôli častým vylúčeniam sa im to nepodarilo. „Dopadlo to pre nás nakoniec dobre, ale určite sa v dnešnom zápase striedali dobré momenty so zlými. Hlavné je, že doma chceme vyhrávať čo sa nám aj podarilo. Pozitívum zápasu bolo aj to, že naše mužstvo ukázalo charakter a za čo hráčom patrí vďaka a pochvala," dodal k zápasu asistent trénera Ivan Droppa, ktorého okrem iného potešila celkom dobrá účasť divákov na zápase.

Liptovský Mikuláš – Dukla Michalovce 4:3 (2:1,1:2,1:0) Góly: 1:17 Uram 1:0 17:34 Bánovský(Drotár, Kubát) 1:1 19:21 Brezniak (Lištiak)2:1 21:50 Huňady (Faith, Banovský) 2:2 31:08 Faith (Čížek, Drotár) 2:3 32:42 Uram 3:3 49:12 Holiga (Lichanec, Nádašdi) 4:3

Zostava MHK 32 Liptovský Mikuláš: Dovina – Mezovský, Holiga, Nádašdi, Burzala, Oško, Kadlubiak, Janči, Oravec – Marcinko, Kuric, Bartík, Uram, Lichanec, Cibuľa, Brezniak, Piatka, Lištiak, Janček, Laco

Liptáci zdolali Michalaove 4:3 - Video Droppa
1
Galéria
Hokejisti Liptovského Mikuláša zdolali Michalovce 4:3
13
Galéria
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM