Zuzana Ročeňová Rôzne

Novinka v mestskej doprave: Prestupné lístky za jediný cent!

Michalovská mestská autobusová preprava zavádza novinku v podobe prestupných tridsaťminútových lístkov za zvýhodnené ceny. O čo vlastne ide a ako to bude fungovať v praxi?

Ilustračný obrázok k článku Novinka v mestskej doprave: Prestupné lístky za jediný cent!
Zdroj: TASR

V michalovskej mestskej verejnej doprave si budeme môcť po novom zakúpiť aj 30 minútové prestupné lístky. Na dnešnom mestskom rokovaní o tom rozhodli michalovskí poslanci. „Prestupný cestovný lístok si cestujúci môže zakúpiť iba z čipovej karty, a to za podmienky, že danú kartu použil v časovom rozmedzí do 30 min. Pri použití cestovného lístka v hotovosti nebude možné túto možnosť využiť,“ hovorí vedúca odboru výstavby, ŽP a miestneho rozvoja Anna Mrázová.

„Poplatky ostávajú tak ako doposiaľ, s tou zmenou, že držitelia čipových kariet budú mať možnosť za 0,01 eura využiť prestup na iný spoj mestskej dopravy,“ doplnil primátor mesta Michalovce Viliam Záhorčák. Pri zakúpení prvého cestovného lístka v hotovosti si cestujúci nebude môcť zakúpiť prestupný lístok v hodnote 0,01 eur v ďalšom autobuse.

Zavedením prestupného cestovného lístka mesto Michalovce ráta so zvýšením atraktívnosti cestovania spojmi mestskej autobusovej dopravy. Hlavnou výhodou pre cestujúcich je možnosť prestupu na iný spoj za evidenčné cestovné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM