Zuzana Ročeňová Správy

Nemocnica novej generácie v Michalovciach: Vieme, kedy začnú búrať skelet nedostavaného pavilónu

Výstavba nemocnice novej generácie v Michalovciach napreduje. Už o pár dní sa začnú rozsiahle práce na odstraňovaní skeletu nedostavaného pavilónu.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica novej generácie v Michalovciach: Vieme, kedy začnú búrať skelet nedostavaného pavilónu
Zdroj: Dnes24.sk

Stavebné práce na nemocnici novej generácie v Michalovciach sa oficiálne začali 31. marca 2015. Ako uviedol Tomáš Kráľ, hovorca siete regionálnych nemocníc Svet zdravia, prvé boli vykonané práce na zariadení staveniska a na prekládke inžinierskych si­etí.

V rámci prípravy územia na výstavbu sa v pondelok 25. mája 2015 začína fáza odstránenia skeletu nedostavaného a chátrajúceho pavilónu. Ukončená by mala byť v priebehu augusta tohto roku. Keďže aj tieto práce budú prebiehať za plnej prevádzky nemocnice, prijali sa dočasné prevádzkové opatrenia na minimalizáciu hlučnosti a prašnosti. Začiatok výstavby novej budovy nemocnice je naplánovaný na koniec leta 2015. Brány nemocnice novej generácie by sa mali otvoriť pre prvých pacientov začiatkom roka 2018.

„Nevyhnutným predpokladom na výstavbu nemocnice novej generácie je odstránenie skeletu nedostavaného pavilónu. Všetky práce sa budú vykonávať s ohľadom na zachovanie komfortu a bezpečnosti našich pacientov. Táto fáza projektu je veľmi náročná, a preto by sme radi poprosili o zhovievavosť a trpezlivosť všetkých obyvateľov Michaloviec,“ doplnil Kráľ.

Búracie práce bude subdodávateľsky realizovať odborne spôsobilá spoločnosť so skúsenosťami s búraním výškových budov po celom Slovensku.

Foto: ilustračné/ Svet zdravia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM