Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Nemusíte chodiť ďaleko do zoo: Tri miesta v okolí Michaloviec, kde na vás čakajú zvieratá

Aj keď v Michaloviach nie je zoo, v našom okolí sú miesta, kde môžete vidieť rôzne zvieratká. Vybrali sme pre vás z nich tri takéto lokality.

Ilustračný obrázok k článku Nemusíte chodiť ďaleko do zoo: Tri miesta v okolí Michaloviec, kde na vás čakajú zvieratá
Zdroj: TASR

Vybrali sme pre vás tri tipy na miesta, kde aj vaše deti odložia mobily a spriatelia sa so zvieratkami. Vydajte sa s rodinou, či priateľmi do lákavých lokalít, v ktorých vám spríjemnia deň zvieratá.

Pštrosia farma v Starom

Neďaleko Michaloviec chovajú najväčších žijúcich vtákov na svete. V obci Staré nájdete pštrosiu farmu. Pštrosy, ktorých tam uvidíte, sa bežne vyskytujú v Afrike a západnej Ázii. Zbadať ich môžete vo výbehu, kde pri vašom príchode hneď spozornejú.

Pred pštrosmi sa však je potrebné mať aj na pozore. Tieto vtáky majú veľkú silu v nohách a ich kopnutie môže byť nebezpečné.

Jazdiareň vo Vinnom

Ak milujete kone a radi by ste si na nich aj zajazdili, pri obci Vinné sa nachádza Jazdiareň Hipocentrum. Nielen, že ich uvidíte ako v zoo, ale dokonca je k dispozícií jazdenie na vedenom koni. Jazdiareň sa nachádza pred strediskom Hôrka (Lúč) a má dve vonkajšie jazdiarne 40×30m a 40×60m, sú určené pre náročnejších zákazníkov, ktorí majú už nejaké jazdecké skúsenosti a chcú si zajazdiť samostatne podľa svojich skúseností.

No na svoje si prídu aj menej skúsení, môžete sa tu totiž naučiť jazdiť na tátošoch s inštruktorom, ktorý má za úlohu ukázať základy jazdenia. Pre návštevníkov sú pripravené aj vychádzky v okolí Zemplínskej šíravy, či do okolia jazdiarne s doprovodom.

Ranč u Kosťa v Pozdišovciach
1
Galéria

Ranč u Kosťa

Neďaleko Michaloviec môžete vidieť aj skutočný ranč. Nachádza sa v obci Pozdišovce v nádhernej prírode v blízkosti rybníka. Venujú sa tam chovu koníkov plemena Hucul. Tieto kone nie sú svojou stavbou tela veľmi vhodné na športové využitie, ale sú to výborné tátoše na terénne jazdenie. Sú to vlastne potomkovia divých koní.

Na ranči zažijete posedenie pri koňoch a iných zvieratách, vychádzky do prírody a blízkeho lesa na koni. Malým návštevníkom ponúkajú vozenie detí v ohrade areálu. Na ranči si môžete skúsiť aj rekreačné jazdenie, ale majú tam aj jazdeckú turistiku pre pokročilých. Pozrite si priložené video v našej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

OBRAZOM: Tri miesta pri Michalovciach, kde si milovníci zvierat prídu na svoje
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM