Rôzne

Neprehliadnite, čo sa chystá v Michalovciach: Stačí jeden klik a máte top akcie týždňa ako na dlani

Nový týždeň je tu! Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad podujatí, na ktoré sa v Michalovciach oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Neprehliadnite, čo sa chystá v Michalovciach: Stačí jeden klik a máte top akcie týždňa ako na dlani
Zdroj: TASR

Jeden Svet

19. januára o 19:00, freedom Michalovce

PALESTÍNSKY MARATÓN – Zorganizovať medzinárodný maratón uprostred nepokojného Betlehéma v Palestíne sa zdá byť šialený nápad. V meste ani nie je možné nájsť súvislý úsek v potrebnej dĺžke 42 km, ktorý by neprechádzal cez izraelské vojenské stanovište a zátarasy. Dánky Signe a Lærke sa aj napriek tomu vrhnú po hlave do príprav. Sú presvedčené, že slobodný pohyb patrí medzi základné práva človeka – mužov a žien bez rozdielu. Ako ale dosiahnuť, aby sa pretekov mohli zúčastniť aj palestínske ženy? Podarí sa organizátorkám prekonať politické špecifiká regiónu i bezpečnostné úskalia? Svižná snímka s pozitívnym nábojom je príbehom o tom, že i uprostred chaosu sa dajú uskutočniť veľké sny.

Výstava s 27 umelcami

do 21. januára, Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach

Výstava nazvaná Krajinárske impresie zo Zemplína predstavuje 40 krajinomalieb zo zbierok Zemplínského múzea v Michalovciach. Prostredníctvom nich predstaví svoju tvorbu 27 autorov, prevažne východoslovenských výtvarných umelcov, ale aj ďalších zahraničných maliarov spätých časťou svojej krajinárskej tvorby s regiónom Zemplína. Čítajte viac TU.

Najkrajšie kalendáre Slovenska 2015

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach

Na prízemí knižnice sa od 11. januára nachádza zaujímava putovná výstava súťažnej kolekcie kalendárov pod názvom Najkrajšie kalendáre Slovenska 2015.

Koncert

22. januára o 20:00, freedom Michalovce

THE SWINES (jazzrock) koncert. Skupina za posledný rok zaznamenala významný progres, ktorého výsledkom bola pozvánka na XXI. Medzinárodný jazzový festival Košice, kde vystúpili popri svetových jazzových muzikantoch ako Violetta Curry (USA), WALK AWAY (PL, HU), David Helbock Trio (AUT) a i.

Stretnutie fotoklubu Zempfo Michalovce

23. januára o o 14:00, v galérii ZOS Michalovce

Zemplínske osvetové stredisko pozýva všetkých členov fotografického klubu na prvé novoročné stretnutie. Okrem dobrej nálady a nápadov si môžete doniesť aj nových (potenciálnych) členov fotoklubu.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Michalovskí cestári majú na pleciach najdlhšiu cestnú sieť v kraji: Toto odkazujú tým, čo sa sťažujú!

Helena Gáborová oslavuje 100. narodeniny: Celý život pracovala od rána do večera

Zemplínske múzeum získalo unikátny exponát: Patrí dvornej dáme cisárovnej Sisi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM