Správy

Neslávne preslávená bytovka zvaná Titanic? Zrovnajú ju so zemou!

Bytový dom, ktorý už niekoľko rokov kazí vzhľad celého okolia, by mal byť do konca tohto roka minulosťou. Samospráva ho chce po presťahovaní miestnych obyvateľov zbúrať.

Ilustračný obrázok k článku Neslávne preslávená bytovka zvaná Titanic? Zrovnajú ju so zemou!
Zdroj: TASR

Mestské zastupiteľstvo v Snine schválilo v týchto dňoch kúpu bytovky, ktorá celé roky kazí vzhľad tamojšieho Sídliska 1 a ktorú miestni nazývajú Titanic, od Združenia Rómov pod Vihorlatom, a to za 1006,74 eura. Ide o bytovku na ulici Palárikovej, ktorú mesto spomínanej organizácii v roku 2006 odpredalo. „S touto nehnuteľnosťou si združenie evidentne nevie rady,“ uviedla na margo jej havarijného stavu hovorkyňa sninskej radnice Eva Mihaliková.

Sninskí poslanci schválili po odobrení spätného odkúpenia bytovky zároveň kúpu štyroch bytových jednotiek v bytovom dome na Študentskej ulici od súkromnej spoločnosti – spolu za celkovú sumu 12 000 eur. Tie by mala poskytnúť radnica ako náhradné bývanie polovici terajších nájomcov Titanicu, ktorí majú uhradené všetky záväzky voči mestu a budú súhlasiť so zriadením inštitútu osobitného príjemcu za účelom úhrad nájomného.

O zvyšnú časť nájomníkov sa má postarať spomínané združenie, „aby rodiny s deťmi neostali na ulici, ale tiež, aby sa na Sídlisko 1 neprisťahovali podobní neprispôsobiví obyvatelia z iných miest,“ podotkla Mihaliková.

Samospráva sa chystá spomínanú bytovku, ktorá je vzhľadom na jej statiku a hygienické podmienky hrozbou pre jej nájomníkov, zrovnať so zemou ešte v tomto roku. Urobí to až po vysťahovaní dotknutých obyvateľov, vypracovaní projektovej dokumentácie a získaní príslušného búracieho povolenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM