Šport

Nevýrazné výkony michalovskej Dukly: Pokles na 5.miesto a nespokojnosť vedenia klubu!

Hokejistom HK Dukla Michalovce sa veľmi nedarí a pokračujú v nevýrazných výkonoch a nepresvedčivých výsledkoch. Po poslednej prehre v dohrávke 28. kola s Bardejovom (1:4) klesli Zemplínčania na piate miesto v tabuľke. Táto situácia nenecháva chladné ani vedenie klubu.

Ilustračný obrázok k článku Nevýrazné výkony michalovskej Dukly: Pokles na 5.miesto a nespokojnosť vedenia klubu!
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie klubu pohrozilo hokejistom michalovskej Dukly, že ak nezabodujú v dnešnom zápase na domácom ľade proti Trnave a v nedeľu proti Liptovskému Mikulášu, je možné, že sa uskutočnia radikálne zmeny na zlepšenie situácie.

Nespokojnosť s výsledkami

V tejto sezóne nepomohli Dukle ani zmeny v kádri, ani výmena trénera. Nespokojnosť s výsledkami Zemplínčanov sa stupňuje. Raz zahrajú veľmi dobre a inokedy zase príšerne, čoho výsledkom je pokles na piate miesto v tabuľke.

„Ohľadom spokojnosti je to trošku diskutabilné. Pokiaľ sa pozrieme na tabuľku, tak družstvo plnilo stanovené ciele, teda umiestnenie do prvej štvorky. Teraz sme síce na piatom mieste, no je to iba o skóre a rozhoduje akurát jeden gól v prospech Detvy. Trápi nás však hra, ktorá je ďaleko od našej spokojnosti a zaostáva za očakávaním. Hráči nepredvádzajú to, čoho sú schopní a načo má kvalita kádra,“ poznamenal k aktuálnej situácii v tíme prezident HK Dukla Alexander Černega.

Siahnu aj na platy hráčov?

Začiatkom decembra sa tréner Spišiak vyjadril, že pokiaľ Dukla nebude na konci roka v prvej štvorke, budú hráčom krátiť platy. Jeho zverenci uzavreli december na piatom mieste, keď majú oproti štvrtej Detve o jeden gól horšie skóre. Stanovený cieľ teda nesplnili.

Pristúpi teda vedenie klubu k tomuto tvrdému, no v niektorých prípadoch aj účinnému kroku? „Hráčov som na všetko upozornil. Zatiaľ k tomuto kroku nepristupujeme, no či sa tak stane, závisí hlavne od nich,“ doplnil Alexander Černega.

Musia zabrať, inak hrozia zmeny v kádri

Prezident HK Dukla nevylučuje ani to, že v prípade ďalších nepresvedčivých výsledkoch a nevýrazných výkonoch dôjde aj k zmenám v kádri. Smerom von sa takáto zmena túto sezónu už raz udiala, keď po prvej štvrtine súťaže v tíme skončili brankár Roman Kurali a útočník Richard Smotrila, od ktorých sa očakávalo oveľa viac, ako ukazovali na ľade.

„Zatiaľ sa nič nedeje. Necháme to na hráčoch, ako sa zariadia v ostatných dvoch zápasochdoma s Trnavou a v Liptovskom Mikuláši. Po skončení tretej štvrtiny si spolu s vedením sadneme a uvidíme, čo bude ďalej. V kabíne si musia uvedomiť, že ich výkony nie sú podľa očakávania a že jednoducho musia zabrať. Nateraz nevylučujem nič,“ poznamenal Alexander Černega.

Michalovskí hokejisti sa predstavia dnes na domácom ľade, v súboji proti HK Trnava o 17.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: HK Dukla Michalovce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM