Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Niečo pre milovníkov hudby: Michalovský kostol ponúkne sériu koncertov

V michalovskom kostole sa rozozvučí organ. Hudobníci k nám zavítajú aj zo zahraničia. Na aké koncerty sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre milovníkov hudby: Michalovský kostol ponúkne sériu koncertov
Zdroj: TASR

Ak obľubujete organovú hudbu, určite si vychutnáte blížiace sa koncerty v Rímskokatolíckom kostole Narodenia Panny Márie v Michalovciach. Tie sa uskutočnia v rámci podujatia Michalovský organ.

Hudba v kostole

V Rímsko-katolíckom kostole Narodenia Panny Márie v Michalovciach vyvrcholí počas leta séria koncertov s názvom Michalovský organ. Všetky koncerty sa začnú o 19:10 hod. Najbližšie rozozvučia chrám vo štvrtok 20. júla Ján Vladimír Michalko a Boris Lenko, ktorí majú za sebou úspechy na mnohých domácich aj zahraničných festivaloch.

Lenko získal dve ceny na medzinárodnej súťaži akordeonistov Grand Prix v Andrezieux – Boutheone vo Francúzsku a to v kategórii sólovej hry a v kategórii akordeónového dua. Michalko sa predstavil na všetkých domácich organových festivaloch. Zaslúžil sa tiež o záchranu a propagáciu vzácnych historických organov na Slovensku a každoročne organizuje medzinárodný hudobný festival Slovenské historické organy.

Ďalšie koncerty

Vo štvrtok 3. augusta s rovnakým časom o 19:15 hod. sa v uvedenom kostole v Michalovciach prihovorí hudbou organu Marek Vrábel. Ten už spolupracoval s rôznymi orchestrami, umelcami, spevákmi, či umeleckými súbormi. Okrem hraniu na organ sa venuje aj výučbe študentov.

Dňa 17. augusta svojím koncertom poteší Michalovce maďarský organista žijúci v Rakúsku Robert Kovács. Sériu koncertov uzatvorí 31. augusta Kateryna Gazshó.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM