Veronika Ondo-Cholewová Správy

Nová nemocnica v Michalovciach? Nasadia v nej pozoruhodnú technológiu!

Výstavba novej nemocnice v Michalovciach sa presunula dovnútra budovy. Nasadia v nej i technológiu, ktorá je v podmienkach slovenských nemocníc unikátna.

Ilustračný obrázok k článku Nová nemocnica v Michalovciach? Nasadia v nej pozoruhodnú technológiu!
Zdroj: Svet zdravia

Prebiehajúca výstavba nemocnice novej generácie v metropole Zemplína sa presunula dovnútra budovy a intenzívne napreduje. Práve v týchto dňoch sa v michalovskej nemocnici kladú rozvody špeciálneho systému podlahového vykurovania a chladenia.

Čítajte tiež: Doktorke michalovskej nemocnice pomohla k práci súťaž: Poznáte túto úspešnú bývalu finalistku? FOTO

Nasadenie pozoruhodnej technológie

„Nasadenie tejto technológie v podmienkach slovenských nemocníc je unikátne a má priniesť oveľa komfortnejšiu a zdravšiu interiérovú klímu počas všetkých ročných období,“ informovala michalovská nemocnica.

Testovacia izba s riaditeľom Petrom Rovderom. / Zdroj: Svet zdravia

„Výstavba nemocnice novej generácie v Michalovciach ide podľa stanoveného časového harmonogramu. Najväčší stavebný pokrok je zreteľný už vo vnútri budovy. Jasné priestorové kontúry vďaka inštalovaným priečkam získali prvé lôžkové izby, urgentný príjem, budúce pôrodné izby. Nič nenechávame na náhodu, a preto napríklad vybavenie izieb skúšame v špeciálnej testovacej izbe vo veľkej zasadačke nemocnice,“ vysvetlil Vladimír Kumičák, projektový manažér, Svet zdravia, a. s.

Čítajte tiež: Zo skeletu zostala len suť: Pozrite FOTO ako išla postupne k zemi známa michalovská stavba

Štyri pôrodné izby

Okrem spomínaných prác bude podľa nemocnice do jari 2017 ukončená inštalácia výťahov pre verejnosť a pre logistiku aj vstupného turniketu. Aktuálne pracuje na stavbe až 150 pracovníkov z 15 dodávateľských spoločností. Podľa nemocnice moderná architektúra bude vytvárať liečivé prostredie (prízemie a tri nadzemné poschodia s vnútornými átriami).

Čítajte tiež: Michalovská nemocnica má nového riaditeľa, to však nie je všetko: Kto nahradí Zitu Ženišovú? FOTO vnútri

V celej budove bude podlahové kúrenie a chladenie. / Zdroj: Svet zdravia

Lôžkové časti bude tvoriť 310 až 370 plávajúcich lôžok v novej budove; celkový počet lôžok; nemocnice vrátane infektologického a onkologického pavilónu bude až 443. Pribudnúť ma tiež vysoký podiel jednolôžkových i­zieb.

Ďalej budú pre pacientov k dispozícii štyri pôrodné izby a moderná pôrodná zákroková sála. Pribudnúť má moderný parkovací systém, 170 parkovacích stojísk pre pacientov, zamestnancov a pre dodávateľov. Začiatok prevádzky je naplánovaný na január 2018.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Výstavba michalovskej nemocnice: Pozrite si FOTKY
5
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM