Zuzana Ročeňová Samospráva

Nové rozloženie síl michalovského zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

Niektorí poslaneckí kandidáti šli do boja ako nezávislí, iní stavili na podporu politických strán. Pozrite, ako si Michalovčania v komunálnych voľbách vyskladali svoje nové zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nové rozloženie síl michalovského zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sme si okrem primátora vybrali aj 25 poslancov do mestského zastupiteľstva. Medzi 137 kandidátmi tvorili veľkú časť nominanti politických strán, ale objavovali sa aj nezávislí kandidáti. Výsledok volieb tento pomer iba potvrdil.

Medzi stranami vedú smeráci

Stranou, s ktorej podporou sa do zastupiteľstva prebojovalo najviac kandidátov je SMER-SD. V michalovskom zastupiteľstve bude sedieť devätnásť jej nominantov. KDH budú mať v našom meste troch zástupcov. Do mestského zastupiteľstva sa prebojovali aj traja nezávislí poslanci, za ktorými nestojí žiadna politická strana.

Noví mestskí poslanci

SMER – SD: Ján Sokologorský, Ľubomír Rohoň, Ján Eštok, Ján Mihalečko, Pavol Kuchta, Jana Cibereová, Zlatuša Popaďáková, Tibor Prunyi, Martin Nebesník, Benjamín Bančej, Vladimír Braník, Ján Ďurovčík, František Farkaš, Jozef Makohus, Lýdia Sidivárová, Jaroslav Kapitán, Marta Horňaková, Vladimír Kostovčík, Štefan Lipčák.

KDH: Jozef Valiska, Jozef Bobík, Ján Paľovčík.

Nezávislí poslanci: Dušan Goda, Mirko Gejduš, Michal Stričík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM