Zuzana Ročeňová Rôzne

Novinka pri Morskom oku OBRAZOM: Kozmodrom už stojí na svojom mieste, takto vyzeral len pred pár mesiacmi!

Na Morskom oku stojí už nový prístrešok, ktorý nahradil pôvodný a vychýrený altánok „Kozmodrom“. Vo vynovenom prístrešku si tak už konečne môžeme oddýchnuť i ukryť sa pred škaredým počasím.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pri Morskom oku OBRAZOM: Kozmodrom už stojí na svojom mieste, takto vyzeral len pred pár mesiacmi!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala Zuzana Argalášová zo Správy Chránenej krajinnej oblasti Vihorlat pôvodný skoro 40 ročný prístrešok má za sebou dlhú históriu a už nevyhovoval po statickej stránke, keďže spodné piliere odhnívali.

Vychýrený altánok Kozmodrom dostal svoj názov, kvôli svojmu nevšednému tvaru.Prístrešok dal postaviť približne v roku 1974 vtedajší správca Lesnej správy v Remetských Hámroch Václa Rapák, ktorý sa inšpiroval na výlete vo Vysokých Tatrách. Pozrite ako strašne vyzeral len pred pár mesiacmi!

Výstavbu nového prístrešku realizovali v priebehu mesiaca august Lesy SR, odštepný závod Sobrance a čiastočne bol podporený aj zo Švajčiarskeho finančného mechanizmu.

Nový prístrešok, ktorý je modernejší a svojím zjavom nám pripomína ten pôvodný stojí hneď vedľa cesty, len pár metrov od jazera Morské oko.

Foto: Naše Morské oko

Nový kozmodrom už stojí na Morskom oku!
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM