Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Novú nemocnicu v Michalovciach čaká veľká chvíľa: V tento deň ju oficiálne otvoria!

Nemocnicu novej generácie v Michalovciach čaká veľký moment. Blíži sa jej oficiálne otvorenie. To je v pláne už onedlho. Prinášame aj ďalšie zaujímavosti.

Ilustračný obrázok k článku Novú nemocnicu v Michalovciach čaká veľká chvíľa: V tento deň ju oficiálne otvoria!
Zdroj: Svet zdravia

Nemocnica s poliklinikou Štefana Kukuru v Michalovciach prechádza už dlhšie výraznou obnovou. Výstavba nemocnice novej generácie v metropole Zemplína je pomaly na konci. Poznáme už aj presný dátum jej oficiálneho otvorenia.

Oficiálne otvorenie

V pondelok 23. októbra popoludní organizujú v nemocnici posledný oficiálny kontrolný deň s Košickým samosprávnym krajom a mestom Michalovce. „Blížime sa do finále. Nemocnica novej generácie bude v Michalovciach oficiálne otvorená už 21. novembra 2017,“ informoval hovorca sieti nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Ako ďalej Kráľ dodal, Svet zdravia oficiálne prevezme právoplatne kolaudačne rozhodnutie a tým sa oficiálne ukonči stavebná časť projektu. „Toto sú jedinečné historické okamihy slovenského zdravotníctva,“ povedal T. Kráľ. Aktuálne prebiehajú prípravne práce na sprevádzkovanie budovy mesiac pred jej otvorením.

Aj hotelová TV

V decembri dôjde k spusteniu nových oddelení: pôrodnica, urgent, chirurgia. „Všetky oddelenia budú plne funkčné ešte pred Vianocami,“ uviedol Kráľ.

Ten zároveň dodal, že novinkou michalovskej nemocnice budú top inovácie, ktoré nie sú zavedené nikde inde na Slovensku. „Samostatná prípravovňa liekov, hotelová TV a nový nemocničný informačný systém na objednávanie pacientov na všetky typy výkonov,“ upresnil Kráľ. Aktuálne sa zamestnanci nemocnice pripravujú na prácu v novej nemocnici pomocou tréningových programov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM