Zuzana Ročeňová Rôzne

Nový kruháč na Okružnej OBRAZOM: TOTO sú reakcie michalovských vodičov!

Pred tým neprehľadná križovatka, teraz parádny kruhový objazd. Spája Okružnú a Špitálsku ulicu v Michalovciach. Čo na to ale hovoria naši vodiči?

Ilustračný obrázok k článku Nový kruháč na Okružnej OBRAZOM: TOTO sú reakcie michalovských vodičov!
Zdroj: Dnes24.sk

V poradí ôsma okružná križovatka s vonkajším priemerom 31 metrov nahradila existujúcu priesečníkovú križovatku ulíc Špitálska a Okružná. Jej súčasťou je aj samostatný odbočovací pruh v smere zo Špitálskej ulice na Okružnú, ktorý je oddelený od kruhového objazdu zvýšeným ostrovčekom.

Vynovené chodníky aj bezbariérové priechody

So stavebnými prácami sa začalo začiatkom mája a dokončené boli v júli. Pozrite viac TU. V úseku rekonštrukcie sa obnovili aj chodníky pre peších a nová cestná stavba je zároveň vybavená bezbariérovými priechodmi pre chodcov. „Stavebný projekt si vyžiadal z rozpočtu Mesta Michalovce 420 tisíc eur a zhotoviteľom stavby je Eurovia SK, a.s.,“ uviedla hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

Čo na nový kruháč vravia motoristi?

Kruhový objazd spájajúci spomínané ulice vítajú viacerí vodiči, vzhľadom k tomu, že tu dochádzalo pomerne často k dopravným nehodám. Križovatka patrila k dosť frekventovaným úsekom a samotný objazd má výrazne zlepšiť celkovú plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

„Som spokojný. Kruhový objazd je jednoduché riešenie pre takú križovatku, ako bola táto. Zrýchlilo to dopravu a netreba vôbec čakať, takže super,“ hovorí Peter Janov z Michaloviec.

„Myslím si, že to bolo správne riešenie, vybudovať na tomto mieste kruhový objazd. Pôvodná križovatka bola atypická a tak bol problém cez ňu prejsť z vedľajšej cesty. Páči sa mi, že bola obnovená aj vozovka od kruháča smerom na nákupne centrum, tá bola v katastrofálnom stave. Tiež sa mi páči architektúra, ktorá tu je použitá a celkovo kruháč na okružnej hodnotím ako veľmi dobré riešenie,“ povedal Michalovčan Ján Kmec v našej ankete.

„Pôvodná križovatka bez semafórov nebola vyhovujúca, niekedy bol dosť problém dostať sa od nákupného centra k Saleziánom. Konečne sa dá ľahšie a rýchlejšie prejsť kam potrebujete. Ako vodička tento kruhový objazd vítam a vyhovuje mi,“ hovorí Michalovčanka Mária Pľuchtová.

Sledujte tiež výstavbu najväčšieho kruháča v Michalovciac, ktorý bude dokončený možno skôr ako sa rátalo.

Nový kruhový objazd na Špitálskej a Okružnej
11
Galéria
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM