Barbara Dallosová Šport

O šancu reprezentovať na majstrovstvách sveta v Dánsku zabojujú aj Michalovčanky: TIETO mená sú v hre!

Slovenské reprezentantky v hádzanej odštartovali sústredenie v Starom Smokovci na II. fázu kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2015 v Dánsku. Trénerovi Dušanovi Polozovi sa hlásilo štrnásť hráčok, medzi nimi niekoľko z tímu Iuventa Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku O šancu reprezentovať na majstrovstvách sveta v Dánsku zabojujú aj Michalovčanky: TIETO mená sú v hre!
Zdroj: TASR

Tréner Dušan Poloz privítal na rekondičnom sústredení v Smokovci 14 hráčok. ,,Trošku sme zariskovali, ak by sa hrala finálová séria o majstra Slovenska na päť zápasov, tak by sa hralo ešte dnes. Nakoniec to dobre dopadlo a v sobotu sa finálová séria ukončila. Tohto sústredenia sa nezúčastní z rôznych dôvodov šesť, sedem hráčok. Prišlo štrnásť, ktoré absolvujú rekondičné sústredenie, kde sa budeme venovať rehabilitácii, nejakým túram, dynamickým a stabilizačným cvičeniam a stmeľovaniu kolektívu mimohádzanarskymi aktivitami. Meškali iba ospravedlnené nemecké legionárky Andrea Czaniková a Silvia Szücsová," uviedol pre Poloz.

Šancu dostane každá hráčka

Ďalší blok prípravy je na programe od pondelka 1. júna v Piešťanoch, kde český tréner Poloz počíta už s 21-členným kádrom. K družstvu by sa mali pripojiť brankárka Súlovská, pivotka Horňáková, krídelníčka Jakubisová, spojky Školková, Szarková, Trehubová a Michnová.

,,Hneď 1. júna odohráme v Hlohovci zápas s Japonskom a na druhý deň s Českom. Nepôjde nám o výsledok, ten sa dostaví vždy, keď hráčky plnia svoje úlohy. Realizačný tím reprezentačného družstva od začiatku pracuje na tom, aby každá hráčka mala svoju úlohu a preto sú tu všetky. Na šesť hráčok sa dnešná medzinárodná hádzaná hrať nedá, takže ich budeme rotovať a skúšať rôzne varianty. Je možné, že v určitej fáze zápasu proti Česku sa objaví základná zostava, ale nechcem predbiehať, pretože chceme dať priestor všetkým hráčkam. Postupne to budeme zužovať na 16-členný káder, ktorý odletí do Španielska," hovorí tréner.

V hre sú aj michalovské mená

Slovenky budú bojovať o účasť na tohtoročnom svetovom šampionáte v Dánsku v baráži so strieborným tímom z ME 2014 Španielskom, najskôr 7. júna na palubovke súpera v Las Palmas, domáca odveta sa bude hrať 14. júna v Šali. Odlet na Kanárske ostrovy ich čaká v sobotu ráno (6. júna), kde na druhý deň v nedeľu od 15.00 h odohrajú v Las Palmas de Gran Canaria prvé kvalifikačné stretnutie. S týmito hráčkami sa na prípravách počíta:

Nominácia hádzanárok SR na sústredenie v Starom Smokovci (27. – 30. mája 2015):

  • brankárky: Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Adriana Medveďová (Bemaco Prešov)
  • pivotky: Eva Minárčiková (Sokol Poruba/ČR), Andrea Czanik (HC Trier/Nem.)
  • krídelníčky: Lucia Súkenníková (Baník Most/ČR), Réka Bíziková (Slovan Duslo Šaľa), Alžbeta Rechtorisová, Diana Tomášechová (obe DHC Sokol Poruba/ČR)
  • spojky: Katarína Dubajová (Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Monika Rajnohová (Slavia Praha/ČR), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.)

Nominácia hádzanárok Slovenska na sústredenie v Piešťanoch (1. – 6. júna 2015):

  • brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske), Adriana Medveďová (Bemaco Prešov)
  • pivotky: Andrea Czanik (HC Trier/Nem.), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce), Eva Minárčiková (Sokol Poruba/ČR)
  • krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (Baník Most/ČR), Alžbeta Rechtorisová, Diana Tomášechová (obe Sokol Poruba/ČR), Réka Bíziková (Slovan Duslo Šaľa)
  • spojky: Katarína Dubajová (Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová, Marianna Rebičová (obe Iuventa Michalovce), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske)

Program prípravných duelov SR:

  • pondelok 1. júna: SR – Japonsko (16.00 – Hlohovec)
  • utorok 2. júna: ČR – SR (17.30 – Luhačovice)
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM