Zuzana Ročeňová Iné športy

Obrázky z túry Michalovčanov: Vyšliapali k perle Vihorlatských vrchov a stálo to za to!

Najstarší michalovský Klub slovenských turistov Turista spolu s členmi materského centra Drobec cez víkend vyrazili na Morské oko. Príjemné až teplé októbrové počasie sprevádzalo výletníkov počas celej túry.

Ilustračný obrázok k článku Obrázky z túry Michalovčanov: Vyšliapali k perle Vihorlatských vrchov a stálo to za to!
Zdroj: Dnes24.sk

Túru začali nenáročným kráčaním do mierneho kopca popod už bezlisté listnáče, ktorý ich doviedol k perle Vihorlatských vrchov. ,,Je to jedno z najkrajších zátiší Slovenska, ktoré si uchovalo romantiku a prirodzený pôvab. Jazero vzniklo zahradením údolia potoka Okna, mohutnými sopečnými zosuvmi. Leží v nadmorskej výške 618 m, má rozlohu necelých 14 ha a maximálnu hĺbku okolo 25 m,“ vysvetľuje Anton Hasák, predseda KST Turista Michalovce.

Po namáhavej chôdzi za odmenu dobrá opekačka

Po pár stovkách ďalších krokov neobišli ani bývalý poľovnícky kaštielik grófky Wanderbildtovej a chatu Lesov SR. Tu v centre štátnej prírodnej rezervácii v chránenej krajinnej oblasti Vihorlat, na ohnisku povolenom výnimkou MŽP si každý poopekal dobroty, čo si doma nachystal.

Výletníci sa aj dobre pobavili na úplne amatérsky, dalo by sa povedať až ,,šlendriánsky“ zmaľovaných asi cykloturistických značkách. Prekvapil ich aj neotvorená bufet ,,Morské oko“, keďže návštevníkov počas víkendu bolo viac než dosť.

Vydarený výlet so spevom

V závere pobytu už za šera organizátori z OZ MC Drobec pripravili ešte pre drobcov zaujímavú hru – hľadanie pokladu. Dobrodružná pre decká bola aj spiatočná cesta lesom za tmy svietiac si pod nohy čelovými, ale aj rôznymi inými lampami. ,,Výlet sa všetkým náramne páčil, čo potvrdil aj veselý spev celou cestou autobusom domov,“ zhodnotil Anton Hasák.

Michalovskí turisti sa vybrali k perle Vihorlatských vrchov
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM