Tomáš Šuhajda Krimi

Obrovský úlovok colníkov na východnej hranici: 2 milióny cigariet ukryli pašeráci do dosiek! FOTO

Tak tomu sa povie úlovok. Colníci podľa slov ich hovorkyne odhalili na východnej hranici takmer 2 milióny pašovaných cigariet. A to nie je všetko, dostane vás aj skrýša. Veď pozrite si foto.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úlovok colníkov na východnej hranici: 2 milióny cigariet ukryli pašeráci do dosiek! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová informovala, že colníci odhalili na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom pomocou skeneru kontraband 1 918 640 kusov cigariet (9 593,2 kartónov) v špeciálne vybudovanom úkryte v náklade drevených dosiek. Finančný únik na cle a daniach bol podľa jej slov vyčíslený na 269 307,98 eur.

„Zásielka drevených dosiek uložených v 20 paletách po 207 dosiek prevážaná ruským kamiónom smerovala od ruského odosielateľa príjemcovi v Lotyšsku,“ uviedla Baloghová.

Kamión s čerstvým ihličnatým rezivom bol podľa ďalších slov hovorkyne podrobený kontrole inšpekčným skenovacím zariadením a na základe podozrenia colníka, ktorý označil na snímkach v tovare podozrivé miesta, colníci nasadili ku kontrole aj špeciálne cvičeného služobného psa na vyhľadávanie tabakových výrobkov a vykonali podrobnú fyzickú kontrolu celého kamiónu a naloženého tovaru.

„Počas colnej kontroly boli v jednotlivých doskách odhalené špeciálne úkryty. Vo vnútri dosiek boli vyfrézované dutiny, v ktorých boli ukryté cigarety. Takýmto spôsobom boli upravené takmer všetky dosky v zásielke,“ informovala ďalej Baloghová.

Cigarety colníci na mieste zaistili. „Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu, ktorého sa mal dopustiť ruský občan tým, že nezákonne prepravil na územie SR tabakové výrobky, postúpený miestne príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy,“ doplnila hovorkyňa colného úradu.

foto, zdroj: Colný úrad Michalovce

Takmer 2 milióny cigariet... Ukryté v doskách!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM