Samospráva

Obyvatelia Michaloviec môžu požiadať o Senior kartu: Čo treba spĺňať a ako na vec?

Obyvatelia Michaloviec s trvalým pobytom v meste, ktorí dosiahnu v tomto roku vek 65 rokov, môžu požiadať o Senior kartu. Ako na vec?

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Michaloviec môžu požiadať o Senior kartu: Čo treba spĺňať a ako na vec?
Zdroj: TASR

Senior kartu vydáva odbor sociálnych vecí mestského úradu po predložení dokladu totožnosti a overení požadovaných údajov. Radnica doposiaľ eviduje vydanie približne 1850 kusov týchto kariet. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

Vydanie je bezplatné

Podľa jej slov môžu občania mesta o kartu žiadať celoročne, najskôr v deň dovŕšenia spomínaného veku. Žiadateľovi ju vydajú bezplatne. Držiteľa oprávňuje na využívanie zliav, ktoré poskytuje mesto, ním zriadené organizácie alebo iné organizácie na základe dohody s mestom. Platná je spolu s predložením dokladu totožnosti.

Benefity

Medzi benefity karty okrem iného patrí voľný vstup na kultúrne podujatia Mestského kultúrneho strediska označené „Vstup so Senior kartou“, tiež na akcie Zemplínskeho osvetového strediska. Držitelia karty môžu využívať mestskú plaváreň a saunu za evidenčný poplatok. Zdarma si môžu pozrieť aj stále expozície Zemplínskeho múzea, v roku 2017 to bude možné po ukončení rekonštrukčných prác. Vítaní sú aj vo hvezdárni.

V Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického majú 50-percentnú zľavu na celoročný členský poplatok. Na športové podujatia, ako je hokej, basketbal, tenis, hádzaná či futbal sa môžu dostať vlastníci Senior karty za zľavnené ceny, rovnako môžu využiť zľavy na mestskú dopravu podľa cenového výmeru MHD. „Organizácia, ktorá poskytuje zľavy na kultúrne, spoločenské alebo športové podujatie, môže niektoré akcie komerčného charakteru vylúčiť z poskytovania zliav. Túto skutočnosť oznámi spolu s oznamom o konaní akcie a zároveň to zverejní pri vstupe na akciu,“ informuje radnica.

Všetky Senior karty sú platné neobmedzene. Michalovce začali s ich vydávaním vo februári 2008. „Tento benefit mesta samospráva nedokumentuje v prepočte na konkrétnu finančnú čiastku,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM