Zuzana Ročeňová Rôzne

Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Michaloviec a okolia!

Ktoré miesto v Michalovciach považujete za najkrajšie? Takúto otázku sme položili desiatkam Michalovčanov. Z ich odpovedí sme zostavili TOP trojku najobľúbenejších miest v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Michaloviec a okolia!
Zdroj: Dnes24.sk

Je viacero miest v našom meste, ktoré by miestni odporučili návštevníkom Michaloviec. Niekto sa rád poprechádza po námestí, iní zas zavítajú do menej rušného okolia nášho mesta.

Najviac z vás si zvolilo…

Miest, ktoré sa môže popýšiť najvyššou obľúbenosťou u obyvateľov odznelo viacero. Napokon však z mnohých tipov vyšiel víťaz. Najviac ľudí si zvolilo pešiu zónu Námestie slobody! „Zvolila by som určite námestie. Je moderné, môžete sa prejsť, skočiť na kávu, v lete na zmrzlinu, stretnete kopec známych a dá sa povedať, že hoc ste v centre je tu kľud. Nie je tu taký ruch ako v iných väčších mestách,“ povedala Mária (44).

„Obľubujem námestie. Najmä na jar, vtedy tu je ozaj pekne,“ hovorí Michalovčanka Jana (29).

Na námestí si poniektorí vychutnávajú aj oddych. „Bývam blízko námestia a chodím sem s vnúčatami. Posedím si na lavičke, deti si vezmú bicykle alebo korčule a môžu sa blázniť. Mám ich pod dozorom a nemusím sa o nich strachovať,“ povedala Magda (51).

Šport a oddych

Podľa odpovedí obyvateľov sa zdá, že mnohí z nich trávia čas najradšej trochu ďalej od ruchu mesta. Druhej najväčšej popularite sa tešia Jazierko Baňa a Výpust pri Zemplínskej šírave. „Na „Bani“ je pekné prostredie, dá sa tam prejsť a troška zrelaxovať. Ja osobne obľubujem Výpust, hodí sa mi to na dlhšie prechádzky, korčule alebo beh. A k tomu je to aj ideálne, ak chcete úplne vypnúť od bežných rušných dní,“ vysvetľuje Ján (29) z Michaloviec.

„Mám rada odľahlejšie miesta, kde môžem naozaj oddýchnuť a nestretnem kopec ľudí. Rada športujem a často chodím na výpust pri Šírave. Nie je to až tak ďaleko a po pár kilometroch ste znova v rušnom meste,“ hovorí Simona (33).

Michalovčania obľubujú aj parky

V Michalovčanov rezonuje aj pokoj v parku. „Chodím rád do parku Kerta, bývam neďaleko. Máte tam kľud a pokoj, čo je ideálne ak chcete troška ako sa hovorí vypnúť. Ak by mesto troška do neho investovalo, tak by malo oveľa väčšiu perspektívu a aj návštevnosť,“ prezradil Štefan (47).

„Mám rada park, zvyknem tam chodiť s deťmi. Je len kúsok od námestia a to mi celkom vyhovuje,“ povedala Nataša (27).

TOP miesta v Michalovciach podľa oslovených obyvateľov

1. Námestie osloboditeľov

2. Jazierko Baňa, Výpustný kanál (výpust)

3. Park Kerta, Park Mieru (mestský park)

V niektorých odpovediach Michalovčanov zazneli aj troška odľahlejšie miesta. Viacerí z vás obľubujú napríklad Zemplínsku šíravu (stredisko Hôrka – Lúč), Vinianské jazero, Vianianský hrad a mnohí si nevedia vynachváliť i Morské oko či Sninský kameň.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM