Ondrej Petričko Iné športy

Olympiáda zdravotne postihnutých priniesla skvelé výkony: Zo vzduchovky si zastrieľal aj 90-ročný pán!

Úctyhodné športové výkony v stredu predviedli zdravotne postihnutí na svojej olympiáde. Tá sa uskutočnila opäť po ročnej prestávke a zapojilo sa do nej 35 súťažiacich.

Ilustračný obrázok k článku Olympiáda zdravotne postihnutých priniesla skvelé výkony: Zo vzduchovky si zastrieľal aj 90-ročný pán!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Druhý ročník športového podujatia v stredu zorganizovala v Michalovciach miestna organizácia Slovenského zväzu zdravotne postihnutých. Jej predseda Jaroslav Koščo vysvetlil, že súťažiaci rozdelení do siedmich päťčlenných družstiev si zmerali svoje sily celkovo v piatich disciplínach.

Neodradilo ich ani nepriaznivé počasie

„Išlo konkrétne o streľbu zo vzduchovky, beh na krátku trať, chôdzu na čas, hod kriketovou loptičkou a hod basketbalovou loptou na znížený kôš," priblížil Koščo s tým, že medzi súťažiacimi športovcami boli mladšie ročníky, ale aj pretekári z radov michalovských dôchodcov.

Športové zápolenie v areáli V. Základnej školy v Michalovciach na chvíľu prerušilo daždivé počasie, preto zvyšné súťažné disciplíny dokončili v priestoroch školskej telocvične. Podujatie neskôr pokračovalo vystúpením speváckej skupiny Klubovanka a spoločným obedom zúčastnených športovcov.

Zastrieľal si aj 90-ročný pán

„V organizácii tohto podujatia chceme určite pokračovať aj v nasledujúcich rokoch," zdôraznil Koščo s tým, že o septembrovú akciu je veľký záujem zo strany súťažiacich, ako i michalovskej verejnosti.

V budúcom roku by sa na olympiáde opätovne rád zúčastnil aj 90-ročný Michal Cibík (na fotografii), ktorý dnes zaujal publikum i ostatných súperov svojou vynikajúcou streľbou zo vzduchovky. „Z troch pokusov vystrieľal vyše 20 bodov, veľmi slušné," uzavrel Koščo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM