Ondrej Petričko Rôzne

Motoristi, toto vás poteší: Cestári už čoskoro začnú opravovať výtlky

Tohtoročná zima bola naozaj dlhá a odzrkadlilo sa to aj na stave ciest. Výtlky sú na každom kroku. Niektoré úseky ciest sú v poriadku, ale nájdu sa aj také, ktoré pripomínajú skôr poľnú cestu. Cestári sľubujú, že ich dajú do poriadku hneď, ako sa zlepší počasie.

Ilustračný obrázok k článku Motoristi, toto vás poteší: Cestári už čoskoro začnú opravovať výtlky
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Výtlky na cestách sú večnou témou tejto zimy. Slovenské cesty sú podľa vodičov v katastrofálnom stave. Chladné a daždivé počasie doteraz nedovolilo cestárom zaplátať výtlky, ktoré vznikli. Cesty „zdobia“ aj metrové jamy. Opravy však začnú už v dohľadnej dobe.

Čakajú na zlepšenie počasia

Zuzana Hromcová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) uviedla, že súčasný stav ciest je im známy a situáciu majú zmapovanú. „Ojedinelé výtlky sa nachádzajú na ceste I/18 v okolí Nacinej Vsi, I/50 Zalužice –Závadka a I/50 Fekišovce –Sobrance.“ Súvislým výtlkom sa musia motoristi vyhýbať hlavne v okolí Vyšného Nemeckého. „Presná výmera opráv krytov bude spresnená po ukončení zimnej údržby ciest nakoľko pri súčasnom daždivom počasí vznikajú ďalšie výtlky,“ dodala hovorkyňa.

SSC Investičná výstavba a správa ciest Košice má v okresoch Michalovce a Sobrance na starosti 70 kilometrov ciest. Aj v súčasnosti už prebiehajú opravy studenou zmesou, ktoré majú zabezpečiť aspoň dočasný efekt, kým sa neumúdri počasie. „Vzhľadom k rozsahu poškodenia a finančnej náročnosti je potrebná ich oprava s použitím teplej obaľovanej asfaltovej zmesi,“ vysvetlila Hromcová. Ako dodala, je potrebné počkať na zlepšenie počasia, ktoré by mohlo prísť v najbližších dňoch. „Potom budú spustené obaľovacie centra teplých asfaltových zmesi sa začne s opravami výtlkov.“ Uprednostnené budú havarijné úseky ciest I. triedy.

Celkové náklady opráv ciest v okrese Michalovce budú známe až po ich zrealizovaní.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM