Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Ozaj pekný nápad: Michalovský súbor vystupoval na Ukrajine a takto prekvapil divákov

Folklórny súbor z Michaloviec Zemplinčane Svojina vystúpil na Ukrajine. Okrem iného zaujal divákov aj svojim veľmi pekným prekvapením.

Ilustračný obrázok k článku Ozaj pekný nápad: Michalovský súbor vystupoval na Ukrajine a takto prekvapil divákov
Zdroj: YouTube.com

Na Ukrajine

Súbor Zemplinčane Svojina mnohým priaznivcom folklóru v Michalovciach netreba zvlášť predstavovať. Veď pochádza práve z nášho mesta. No zvykne vystupovať aj v iných kútoch. Tak tomu bolo aj nedávno, keď sa predviedol na medzinárodnom festivale v ukrajinskom mesto Ľvov.

Ako informovala členka súboru Valéria Černak, toto nádherné ukrajinské mesto sa na pár dni premenilo na jednu veľkú rodinu.„Domáci diváci, ktorých bolo niekoľko tisíc, keďže počet obyvateľov Ľvova je len o čosi menší než osemsto tisíc, počas troch dní srdečne vítali hostí z Poľska, Bieloruska či Turecka,“ uviedla.

Prekvapenie

A Slovensko na tomto podujatí zastupoval práve súbor Zemplinčane Svojina. Festival sa konal pod záštitou primátora mesta Andrija Sadovoho a v rámci spolupráce medzi samosprávami miest Ľvov a Michalovce. Na organizácii akcie sa podieľal tím mladých aktivistov, ktorí sa zapájajú do spoločenského života v meste Ľvov.

No a divákov pri vystúpení michalovského súboru mohlo aj doslova zahriať pri srdci. Ten si totiž pre nich pripravil veľmi milé prekvapenie. Zaspieval pred prítomnými totiž aj po ukrajinsky. „Okrem hlavného programu, ktorý súbor pripravil pre divákov, prítomní sa mohli tešiť aj z malého prekvapenia – naši folkloristi zaspievali ukrajinskú koledu „Dobryj večir tobi“,“ prezradili na záver zo súboru.

Foto: časť členov zo súboru Zemplinčane Svojina na Ukrajine

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM