Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Päť hasičov z Michaloviec s dvomi autami v akcii: Nebyť nasadenia, uviaznuté mačiatko zahynie

Michalovskí hasiči zachráňovali mačku pri hrádzi na Šírave. Rozhodla sa zliezť do betónovej šachty, ktorá bola až 8 metrov hlboká.

Ilustračný obrázok k článku Päť hasičov z Michaloviec s dvomi autami v akcii: Nebyť nasadenia, uviaznuté mačiatko zahynie
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Kuriózny prípad sa stal pri Michalovciach, keď piati hasiči s dvoma vozidlami zachraňovali mačku pri hrádzi v Zalužiciach. Aj keď má mačka vraj sedem životov, pomoc záchranárov predsa len potrebovala. Musel sa k nej na lane spustiť hasič – lezec.

Naši hasiči nielen hasia oheň, ale sú aj záchranármi všetkých živých tvorov. Presvedčili nás o tom opäť pri záchrane domáceho miláčika, ktorý sa možno niekomu zatúlal alebo si odskočil medzi Laborec a Šíravu.

„V stredu pred pätnástou hodinou boli hasiči požiadaný o pomoc pri záchrane mačky, ktorá spadla do šachty výpustu kanála Zemplínskej Šíravy v katastri obce Zalužice. Zasahovali hasiči z hasičskej stanice v Michalovciach,“ informoval nás Tomáš Berzétei, samostatný odborný inšpektor KR HaZZ v Košiciach.

Po príchode na miesto zásahu jednotka prieskumom zistila, že sa jedná o uviaznutú mačku v betónovej šachte hlbokej až 8 metrov.

„Na vyslobodenia mačky bolo potrebné použiť lezeckú techniku. Po spustení hasiča – lezca do šachty bola uviaznutá mačka ukľudnená a následne transportovaná na povrch,“ prezradil viac o záchrane major Berzétei.

Majiteľa mačky sa záchranárom nepodarilo nájsť. Zachránená mačka bola následne vypustená do voľnej prírody a mohla si naďalej vďaka hasičom užívať život :-) Na jej úspešnej záchrane sa podieľalo niekoľko hasičov a vozidiel. „Pri záchrane mačky zasahovalo päť hasičov s dvoma vozidlami,“ upresnil Tomáš Berzétei. Po ukončení záchrany a zbalení vecných prostriedkov sa jednotka vrátila do pohotovosti na základňu.

Viete, kde sa túla vaša mačka? Možno ju práve v tejto chvíli zachraňujú naši odvážni hasiči :-)

Foto: ilustračné

Čítajte tiež:

Hrozný nález záchranárov: Šírava vyplavila nehybné telo tínedžera (†17)

V Michalovciach horeli autá: Pravdepodobne ich podpálili!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM