Správy

Pediatria v novom šate, v nemocnici s novým nábytkom i prístrojmi

Pediatrické oddelenie Nemocnice s poliklinikou Štefana Kukuru v Michalovciach prešlo v uplynulých týždňoch rekonštrukciou. Jeho zmodernizované priestory disponujú zároveň novým nábytkom a prístrojovou technikou.

Ilustračný obrázok k článku Pediatria v novom šate, v nemocnici s novým nábytkom i prístrojmi
Zdroj: Dnes24.sk

„Na jednotke intenzívnej starostlivosti poskytujúcej neodkladnú starostlivosť deťom so závažným zdravotným stavom, došlo počas rekonštrukcie k rozšíreniu jej priestorov. Pribudol v nej zároveň nový nábytok, infúzna pumpa s dávkovačom i malý prenosný EKG prístroj,“ informovala Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, ktorá prevádzkuje michalovské zdravotnícke zariadenie.
Ako ďalej uviedla, dodávateľ stavebných prác zrekonštruoval na základe požiadaviek nemocnice aj sociálne zariadenia a kúpeľne na Pediatrickom oddelení, v ktorých pribudla jedna sprcha.

Spomínané oddelenie nemocnice poskytuje špecializovanú zdravotnú starostlivosť pacientom z okresov Michalovce a Sobrance od narodenia až do 18 roku ich života. Disponuje bezbariérovým vstupom, 40 lôžkami ako aj izbami vyššieho štandardu, ktoré sú určené pre detského pacienta hospitalizovaného spolu s rodičom.

foto: www.nskmi.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM